Δ. Πρέβεζας: Παραλίες για όλους - Πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στις δημοφιλέστερες παραλίες

Παρεμβάσεις ύψους 160.783 ευρώ πραγματοποιεί ο δήμος Πρέβεζας στις 4 δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής εξασφαλίζοντας την προσβασιμότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες εν όψει του καλοκαιριού

Μόνο 117 παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι προσβάσιμες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα περιλαμβάνοντας parking, διάδρομο, τουαλέτα, αποδυτήρια, σκίαση και ντουζ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Seatrac.

Ο Δήμος Πρέβεζας επιδεικνύοντας κατανόηση και ευαισθησία, εν όψει του καλοκαιριού εξασφάλισε κατάλληλες υποδομές με ισότιμη πρόσβαση και αξιοπρεπή παραμονή των ατόμων με κινητικά προβλήματα στις 4 δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής. Ειδικότερα, με παρεμβάσεις ύψους 160.783 ευρώ ο Δήμος Πρέβεζας εγκαθιστά στη Κυανή Ακτή, το Μονολίθι, το Κανάλι και το Βράχο αμφίβια αμαξίδια, ράγες πρόσβασης στην παραλία, ντουζ, χημικές τουαλέτες, κάδους απορριμμάτων και άλλες υποδομές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ατόμων με δυσκολία στην κίνηση.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο kedenews.gr, στόχος είναι οι πανέμορφες, ασφαλείς και πολύ εύκολα προσβάσιμες από την εθνική οδό παραλίες, να τις απολαμβάνουν για λόγους αναψυχής αλλά και υγείας και οι ευάλωτοι αυτοί συμπολίτες μας.

«Κάθε κοινωνία οφείλει να προστατεύει τα μέλη της που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εμείς έχουμε ήδη υλοποιήσει και θα συνεχίσουμε να προγραμματίζουμε δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών και των επισκεπτών του Δήμου μας που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα πολύ δε περισσότερο σε μια εποχή που η ψυχολογία των ανθρώπων αυτών έχει πληγεί ακόμη περισσότερο από την πανδημία. Χαρά και τιμή μας να έρθουν στην Πρέβεζα και να απολαύσουν το απέραντο γαλάζιο, το πράσινο και την φιλοξενία των κατοίκων της», ανέφερε ο κ. Γεωργάκος.

Στόχος της δημοτικής αρχής και προτεραιότητά είναι ο Δήμος Πρεβέζης να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον μία προσβάσιμη και φιλική πόλη σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και την Ευρωπαϊκή Πράξη για την Προσβασιμότητα, με την αξιοποίηση των σχετικών προγραμμάτων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις