Covid19: Αίρεται η αποφασή του Υπ. Υγείας για το Θριάσιο Νοσοκομείο, ξεκινά η επαναλειτουργία του ως Γενικό Νοσοκομείο

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων Δυτικής Αττικής προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τις επόμενες ημέρες το Θριάσιο Νοσοκομείο θα επαναλειτουργεί ως Γενικό Νοσοκομείο και όχι  ως Νοσοκομείο αποκλειστικά για covid-19.

Έπειτα από παρεμβάσεις και κοινή επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και των Δημάρχων Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρ. Στάθη και Μεγάρων Γρ. Σταμούλη, και συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανταποκρίθηκε στις αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Αττικής και αίρει την προηγούμενη απόφασή της, σύμφωνα με την οποία το Θριάσιο δεχόταν μόνο περιστατικά covid-19. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία του Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας, ώστε να εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά, να παρέχει όλες τις υπηρεσίες υγείας που παρείχε και προ πανδημίας και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε οτι: «Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από σειρά ενεργειών που κάναμε και απέδωσαν, με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής και συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη. Οι κοινές παρεμβάσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδίδουν για το καλό των πολιτών της Δυτ. Αττικής. Είμαστε παρόντες ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και να βελτιωθεί καθοριστικά η ποιότητα ζωής στον τόπο μας».

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις