Τέλος χρόνου για τα μειωμένα ενοίκια Απριλίου - Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την αποζημίωση

Kινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν προκαταβολικά για τα ''κουρεμένα'' ενοίκια του Απριλίου όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν σπεύσουν μέχρι τα μεσάνυχτα να υποβάλουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τη δήλωση για τα μειωμένα ενοίκια του Μαρτίου.

Οι  ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να σπεύσουν διότι ο χρόνος τελειώνει απόψε και η ΑΑΔΕ θα πρέπει να προχωρήσει σε διασταυρώσεις στις δηλώσεις Covid Μαρτίου για να προλάβει μέχρι τα τέλη Μαΐου να πληρώσει τους δικαιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι για έναν ακόμη μήνα είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται.

Οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα και δεν εισπράττουν καθόλου ενοίκια ή εισπράττουν μειωμένα κατά 40% θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι σήμερα Παρασκευή τη δήλωση Covid για τα μειωμένα μισθώματα του Μαρτίου προκειμένου: Να αποζημιωθούν προκαταβολικά για τα κουρεμένα ενοίκια του Απριλίου.

Οι αποζημιώσεις, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών θα καταβληθούν στα τέλη του μήνα με βάση τις δηλώσεις Covid για τον μήνα Μάρτιο 2021 οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν στη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα 14 Μαΐου 2021. Επιπλέον, πρέπει να πληρούνται και οι εξής προϋποθέσεις:

– Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

– Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

– Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

– Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Απρίλιο.

– Να πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις (π.χ. ο μισθωτής να είναι πληττόμενη επιχείρηση ή εργαζόμενος σε αναστολή εργασίας).

Να σημειωθεί ότι το μέτρο των μηδενικών ενοικίων συνεχίζεται και τον Μάιο για τις κλειστές επιχειρήσεις και για συγκεκριμένους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις