Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων -Τι λέει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης θα κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος  της ενίσχυσης ρευστότητας για την επανεκκίνηση του κλάδου. Οι επιχειρηματίες της εστίασης περιμένουν ως μάννα εξ' ουρανού τα χρήματα αυτά ώστε να μπορέσουν να καλύψουν βασικές προμήθειες.

 

Του Κώστα Παππά

Με δεδομένη την αδυναμία ρευστότητας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα που θα υποδεχθεί τις αιτήσεις των επιχειρηματιών της εστίασης, ώστε να μπορέσουν με τα χρήματα που θα λάβουν να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους με μικρότερο κόστος. Με ανώτατο όριο τις 100.000 ευρώ τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν στην πληρωμή υποχρεώσεων για την προμήθεια πρώτων υλών.

34.000 επιχειρήσεις εστίασης θα ωφεληθούν από το μέτρο

Το kedenews επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Καβαθά Πρόεδρο της ΓΣΕΒΒΕ , ο οποίος χαρακτήρισε θετικό το μέτρο από το οποίο θα ωφεληθεί η πλειοψηφία των επιχειρήσεων της εστίασης. " Την αναγγελία αυτού του μέτρου την  περίμενε ο κλάδος με ανυπομονησία, θα βοηθήσει περίπου 34.000 επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα με 100.000 ευρώ κατ'  ανώτατο όριο και 7% επί του τζίρου του 2019", σημείωσε ο κ. Καβαθάς και συμπλήρωσε ακόμα ότι : "Οι δικαιούχοι θα έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν μέχρι το τέλος του χρόνου τιμολόγια αγορών ισόποσα τις επιχορήγησης που θα λάβει και θα αφορούν πρώτες ύλες".

Ο κ. Καβαθάς αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πρόγραμματος,  καθώς και στην πηγή χρηματοδότησής του ανέφερε τα εξής: "Το πρόγραμμα αυτό είναι ΕΣΠΑ και τονίζουμε οτι είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, μη εκχωρούμενο , χωρίς ασφαλιστική και χωρίς φορολογική ενημερότητα".

Image removed.

 

Σχετικά με το χρονικό  εύρος του προγράμματος ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είπε: "Η πλατφόρμα αυτή θα μείνει ανοικτή μέχρι το τέλος Ιουλίου για να μπορέσουν να μπουν και οι εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης. Από αυτό το πρόγραμμα θα ωφεληθούν το 63% των επιχειρήσεων που είναι δυνητικά δικαιούχοι".

Περισσότερα σε Ειδήσεις