Κέρκυρα - Τουρισμός: Διπλάσιες οι πτήσεις που φτάνουν στο νησί σε σχέση με πέρυσι

«Πρεμιέρα» στο τουρισμό κάνει σήμερα η Κέρκυρα, με οχτώ πτήσεις από το εξωτερικό όπου η πρώτη από Φρανκφούρτη έχει ήδη προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας

Συνολικά σήμερα αναμένονται τέσσερις πτήσεις από τη Γερμανία, μία από το Άμστερνταμ, μία από το Λουξεμβούργο, μία από τη Ζυρίχη, και μία από το Πόζναν της Πολωνίας.

Έναντι του περυσινού ανοίγματος της τουριστικής περιόδου την 1η Ιουλίου του 2020, οι πτήσεις που φτάνουν σήμερα στο νησί είναι διπλάσιες από πέρυσι. Εξάλλου χθες, με τοπικά εδέσματα και παραδοσιακές φορεσιές υποδέχθηκαν το απόγευμα, την πτήση από τις Βρυξέλλες, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας.

Αυξημένες οι μετακινήσεις από και προς τα ελληνικά νησιά

Για σήμερα 15 Μαΐου από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου, έχουν προγραμματιστεί 8 αναχωρήσεις πλοίων 5 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.

Χθες 14 Μαΐου η κίνηση από το λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας των πλοίων στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Επίσης το 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Πως μπορούν οι πολίτες να ταξιδέψουν από και προς τα νησιά

Υπενθυμίζεται πως για να ταξιδέψει κανείς προς και από τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα-, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει μαζί με το εισιτήριό του να διαθέτει:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση,
  • είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών),
  • ή διαφορετικά να υπάρχει μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

Περισσότερα σε Ειδήσεις