Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: «Δίνουμε αίμα, σώζουμε ζωές» στο ΣΕΦ στις 25 Μαΐου

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα στο ΣΕΦ στις 25 Μαΐου. «Η τελευταία Τρίτη της Άνοιξης είναι αφιερωμένη στην Αιμοδοσία», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η εθελοντική Αιμοδοσία θα γίνει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, σε μια περίοδο που οι ανάγκες για αίμα παρουσιάζονται αυξημένες λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού.

Το δελτίο Τύπου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) αναφέρει: «Στη διοργάνωση νέας δράσης εθελοντικής αιμοδοσίας προχωράει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις αίματος που συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία covid-19 παρά τη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Τα αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνουμε σχετικά με την πορεία της πανδημίας ενόψει καλοκαιριού δεν πρέπει να χαλαρώσουν την προσπάθεια όλων μας να διασφαλιστούν τα αποθέματα αίματος έτσι ώστε καμία ζωή να μην τεθεί σε κίνδυνο από ελλείψεις αίματος.

Το Ε.ΚΕ.Α. με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών, αλλά και για την επάρκεια των αποθεμάτων αίματος της χώρας διοργανώνει σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Τρίτη 25 Μαΐου από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

⦁ Θερμομέτρηση κατά την είσοδο

⦁ χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)

⦁ αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

⦁ τήρηση των αποστάσεων

⦁ τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

⦁ Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 (από 18/05, 09.00-14.00).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

⦁ Να είσαι 18-65 ετών

⦁ Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

⦁ Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

⦁ Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας

⦁ Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Την ερχόμενη Τρίτη βγαίνουμε υπεύθυνα για πρώτη φορά χωρίς κωδικό μετακίνησης και "Δίνουμε αίμα, Σώζουμε ζωές"!».

Περισσότερα σε Ειδήσεις