Κωνσταντάτος - Ελληνικό: «Ξεκινούν τα έργα τον Σεπτέμβρη»

Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος μιλά αποκλειστικά στο kedenews και το news2u για την ιστορία του δήμου, τον Ποντιακό Ελληνισμό αλλά και για τους σχεδιασμούς του αναφορικά με το μέλλον της πόλης

Συνέντευξη στους Γιάννη Βασιλακόπουλο – Κώστα Παππά

Επιμέλεια: Λυδία Μπέντρος, Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Βαρνάς

Βρισκόμαστε στα Σούρμενα Αττικής, αυτόν το Μάη του 2021. Στον Καλλικρατικό Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, στην κοιτίδα του Ποντιακού Ελληνισμού στην Αττική, σήμερα που συμπληρώνονται ακριβώς 102 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων.

Τούτο το κύτταρο του Ελληνισμού, ζωντανό και τιμημένο χνάρι, ακούγεται εδώ σε κάθε βήμα: «Ο Ποντιακός Ελληνισμός θα είναι πάντα ο πυρήνας των κατοίκων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης», μας λέει ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος παραχωρώντας μια πολύ σημαντική συνέντευξη στο News2u και στο Kedenews, μια συνέντευξη στην οποία ισορροπεί περίτεχνα ανάμεσα στην τιμημένη ιστορία της πόλης και στο φιλόδοξο αύριο.

Στα χώματα με την ολοζώντανη παράδοση και στην ιδιότητα του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, ως το εμπορικό και οικονομικό επίκεντρο της Αττικής, τον 21ο αιώνα. Η ανέγερση του Μουσείου του Ποντιακού Ελληνισμού, τίθεται ως έργο – ορόσημο από τον κ. Κωνσταντάτο, γιατί η παράδοση και το ιστορικό χνάρι της περιοχής, πρέπει να μείνει ανεξίτηλο.

Και σήμερα, αυτήν την ιστορική μέρα, που θεριεύουν μνήμες από τους απόγονους των θυμάτων της Γενοκτονίας, ο δήμαρχος μας μιλά για το μέλλον, ανακοινώνοντας ότι στις αρχές του φθινοπώρου μπαίνουν τα θεμέλια του έργου στο Ελληνικό, της μεγαλύτερης επένδυσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, με οδηγό το χθες της τιμής και της μνήμης, φάρος του οποίου θα στέκει παντοτινά το Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η συνέντευξη του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης:

Περισσότερα σε Ειδήσεις