Αλόννησος: Φώκια δάγκωσε τουρίστρια στο πόδι

Η 50χρόνη γυναίκα έκανε διακοπές στην Αλόννησο και προσπάθησε να χαϊδέψει μια φώκια στην θάλασσα, η οποία τελικά της επιτέθηκε με δαγκώματα στο πόδι

Στο νοσοκομείο Βόλου κατέληξε μια τουρίστρια που απολάμβανε της διακοπές στην Αλόννησο. Η κολυμβήτρια αποφάσισε να χαϊδέψει μία φώκια στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, κατέληξε όμως με δαγκώματα στο πόδι από το θαλάσσιο θηλαστικό.

Το πρωτόγνωρο, όσο και σπάνιο, περιστατικό συνέβη κοντά στο νησάκι της Κυρά Παναγιάς, βόρεια της Αλοννήσου, όταν η 50χρονη γυναίκα, από τη Βουλγαρία που έκανε τις διακοπές της με ιστιοφόρο, είδε μία φώκια στη θάλασσα. Η γυναίκα πλησίασε τη φώκια με πρόθεση να την χαϊδέψει και να τη θαυμάσει από πολύ κοντά, με αποτέλεσμα εκείνη να τρομάξει και να της επιτεθεί με δαγκώματα στα πόδια.

Έντρομη η τουρίστρια από την επίθεση και τα σοβαρά τραύματα στα πόδια της μεταφέρθηκε από μέλη της παρέας της στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την παροχή βοήθειας και από τους γιατρούς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στον Βόλο, όπου νοσηλεύεται στο "Αχιλλοπούλειο" Νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ κοντά στην Α' Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου και θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, αφού οι φώκιες που ζουν εκεί βρίσκονται σε προστατευμένη περιοχή, είναι εξοικειωμένες με τους ανθρώπους και παράλληλα πολύ φιλικές.

Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στην Αλόννησο

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξει τις πύλες του για τους επισκέπτες ο νέος, εντυπωσιακός Ενάλιος Αρχαιολογικός Χώρος Περιστέρας Αλοννήσου. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό υποθαλάσσιο μουσείο το οποίο φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον εγχώριο εναλλακτικό τουρισμό.

Το ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 21 και 28 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και θεωρείται πολύ ελκυστικός προορισμός για τους έμπειρους αυτοδύτες. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι επισκέπτες της Αλοννήσου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα εκθέματα του ναυαγίου στο Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού, στη Χώρα της Αλοννήσου, κάνοντας εικονικές καταδύσεις και λαμβάνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις