ΠτΔ: Στην Κέρκυρα προς εορτασμό της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

157 χρόνια μετά την ένωση των Ιόνιων Νησιών με την Ελλάδα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέπτεται την Κέρκυρα. Το διήμερο αυτό θα είναι αφιερωμένο στην επέτειο με εορτασμούς και, μεταξύ άλλων, αναμένεται η κα. Σακελλαροπούλου να ανακηρυχθεί και Επίτιμη Δημότις.

Η κα Σακελλαροπούλου, στις 18:00, θα έχει συνάντηση με τις πρυτανικές Αρχές του Ιόνιου Πανεπιστημίου και στις 19:00 θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, όπου θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια. Στις 19:20 θα παραστεί στην εκδήλωση της Περιφέρειας για την ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων, ενώ στις 20:30 θα παρακαθήσει σε δείπνο που παρατίθεται από την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Αύριο, στις 11:30, θα παραστεί στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Ακολούθως, στις 13:00, θα μεταβεί στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, όπου θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, και στις 14:30 θα παρακαθήσει σε γεύμα που παρατίθεται από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις