Φωτιά Αλεποχώρι: Διώχνουν τον κόσμο για Αθήνα

Δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Αλεποχώρι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του kedenews από την περιοχή έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης του χωριού.

 

Εντολή εκκένωσης του Αλεποχωρίου δόθηκε πριν από λίγα λεπτά. Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Πριν από λίγο οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποιήθηκαν με ντουντούκες να εκκενώσουν το Αλεποχώρι με προορισμό την Αθήνα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν την περιοχή απειλούν πλέον το χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν από κατοίκους του Αλεποχωρίου στο kednews "Αυτή τη στιγμή για οποιονδήποτε λόγο και αν βγει κάποιος από το σπίτι του των διώχνουν για την Αθήνα".

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, οι άνεμοι εντάθηκαν ξανά και προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη, με τις πύρινες φλόγες να κινούνται πλέον ανατολικά προς τα Μέγαρα και εξαιτίας της εξέλιξης αυτής έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν κι άλλοι 6-7 οικισμοί. Ήδη μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής από Χάνι Δερβένι έως Άνω και Κάτω Πευκενέα, που τους καλεί να απομακρυνθούν άμεσα προς τα Μέγαρα!

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς την πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους. Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές».

Στην περιοχή του Αλεποχωρίου εκτός από παραθεριστές ζουν και μόνιμοι κάτοικοι, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που συνταξιοδοτήθηκαν και ζουν στην περιοχή εδώ και χρόνια.

Περισσότερα σε Ειδήσεις