Φωτιά Σχίνο Κορινθίας - Χαρδαλιάς: Στάχτη 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους

Δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή βραδιά όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη κατάσβεσης της φωτιάς στο Σχίνο Κορινθίας

Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ.

Είκοσι χιλιάδες στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξεκίνησε χθες από το Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά. 

Αλεποχώρι: Διώχνουν τους πολίτες προς Αθήνα

Δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Αλεποχώρι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του kedenews από την περιοχή έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης του χωριού.

Η εντολή εκκένωσης του Αλεποχωρίου δόθηκε πριν από λίγα λεπτά. Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Πριν από λίγο οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποιήθηκαν με ντουντούκες να εκκενώσουν το Αλεποχώρι με προορισμό την Αθήνα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν την περιοχή απειλούν πλέον το χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν από κατοίκους του Αλεποχωρίου στο kednews «Αυτή τη στιγμή για οποιονδήποτε λόγο και αν βγει κάποιος από το σπίτι του των διώχνουν για την Αθήνα».

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, οι άνεμοι εντάθηκαν ξανά και προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη, με τις πύρινες φλόγες να κινούνται πλέον ανατολικά προς τα Μέγαρα και εξαιτίας της εξέλιξης αυτής έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν κι άλλοι 6-7 οικισμοί. Ήδη μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής από Χάνι Δερβένι έως Άνω και Κάτω Πευκενέα, που τους καλεί να απομακρυνθούν άμεσα προς τα Μέγαρα!

Περισσότερα σε Ειδήσεις