Φωτιά Μέγαρα: Σε ύφεση η πυρκαγιά- Κίνδυνος αναζωπυρώσεων

Για δεύτερη νύχτα η μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα έκαψε μεγάλες εκτάσεις. Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, του Αλεποχωρίου και των περιοχών που βρίσκονται στην περιοχή που η Αττική συνορεύει με την Κόρινθο πέρασαν μια ακόμη νύχτα αγωνίας.

Του Κώστα Παππά

Με ο πρώτο φως της ημέρας η φωτιά έχει παρουσιάσει ύφεση , όμως οι άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή διατηρούν την ανησυχία καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι ακόμα μεγάλος.

Φόβοι για αναζωπύρωση

Το kedenews επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ.  Γρηγόρη Σταμούλη, ο οποίος αν και επιβεβαίωσε  την ύφεση του φαινομένου δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επόμενες ώρες. "Αυτή τη στιγμή είναι σε καλό επίπεδο η εξέλιξη της φωτιάς. Δεν υπάρχουν μεγάλες εστίες , αλλά υπάρχουν διάφορες και πολλές εστίες . Το ανησυχητικό είναι οτι ακόμα δεν έχει κοπάσει ο δυνατός άνεμος και αυτό μας δημιουργεί πολύ μεγάλο προβληματισμό μην τυχόν έχουμε αναζωπυρώσεις και η αναζωπύρωση μέσα σε δάσος σημαίνει κατάσταση ανεξέλεγκτη , όταν πνέουν δυνατοί άνεμοι. Αυτή είναι η μεγάλη μας αγωνία".

Image removed.

Ο Δήμαρχος  αφού τόνισε οτι δεν έχει καταγραφεί ευτυχώς ούτε κάποιος μικροτραυματισμός μίλησε και για τις μεγάλες εκτάσεις που έχουν καεί μέχρι αυτή την ώρα καθώς και για τις κατοικίες που υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά: "Ζημίες βέβαια υπάρχουν , εκτάσεις πολύ μεγάλες έχουν καεί, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από μικρές έως μεγάλες , αλλά τον αριθμό δεν μπορούμε να τον ανακοινώσουμε ακόμα, πρέπει να γίνει καταγραφή. όλες τις περιοχές τις έχουμε εκκενώσει , όπου υπάρχουν έστω και μικροεστίες τα έχουμε εκκενώσει όλα. Το μέτωπο είναι από τα Δυτικά όρια του Δήμου μέχρι 7-8 χιλιόμετρα από την πόλη των Μεγάρων. Πιάνει όλη αυτή την τεράστια έκταση με διάσπαρτες εστίες, δεν είναι ενιαίο μέτωπο. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν κανονικά με το πρώτο φως της μέρας και αυτό είναι πολύ σημαντικό , γιατί όταν έχουμε εναέρια μέσα η βοήθεια είναι πολύ μεγάλη για το θέμα της κατάσβεσης".

Περισσότερα σε Ειδήσεις