Φωτιά στο Σχίνο: Δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο - Κάηκαν 55.000 στρέμματα γης

Καλύτερη δείχνει να είναι η εικόνα σήμερα από τη φωτιά στο Σχίνο καθώς δεν υπάρχει πλέον ένα ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες

Συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής ώστε να περιοριστεί η καταστροφή που ξεκίνησε από το Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται να έχουν καεί 55.000 στρέμματα γης μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται κατοικίες.

Ωστόσο, μετά από ένα ακόμη βράδυ μάχης με τις φλόγες, οι καιρικές συνθήκες χθες ευνόησαν το έργο των πυροσβεστών καθώς δεν υπήρξε ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στα Γεράνεια Ορη λόγω άπνοιας.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα το πρωί είναι καλύτερη και στόχος είναι να οριοθετηθεί η πυρκαγιά μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες ενεργές καύσεις.

Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ (8) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, δύο (2) Ε/Π και ακόμη δύο (2) Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά.

Συνδρομή παρέχουν: δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων διεξάγεται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Οι καιρικές συνθήκες που συνέβαλαν στην πυροδότηση της φωτιάς
  • Μηδενικές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή επί 26 ημέρες
  • Μέσα σε διάστημα 95 ημερών είχαμε μόλις 6 ημέρες βροχοπτώσεων, με ύψος βροχόπτωσης μικρότερο των 30 χιλιοστών
  • Έπνεαν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι με ριπές ταχύτητας μεταξύ 50 χλμ./ω-66 χλμ./ώρα.
  • Η πυρκαγιά ανέπτυξε την Πέμπτη, τον δικό της καιρό
  • Η ακραία συμπεριφορά της πυροδοτήθηκε από τις επικρατούσες πυρομετεωρολογικές συνθήκες

Περισσότερα σε Ειδήσεις