Βρετανία: Πετυχημένες οι εκδηλώσεις χωρίς μέτρα κατά του Covid - 19

Οι ανακοινώσεις του Βρετανικού υπουργείου Υγείας σχετικά με τις εννέα πειραματικές, πολυπληθείς εκδηλώσεις, όπου οι συμμετέχοντες δεν τηρούσαν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας κατά του ιού, είναι άκρως θετικές και ενθαρρυντικές. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση Τζόνσον έχει σαφή αποτελέσματα, ώστε να γίνουν φέτος στη χώρα ανοικτές, πολυπληθείς εκδηλώσεις, μετά από μακρά παύση. 

Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων ήταν τρεις ποδοσφαιρικοί αγώνες στο Γουέμπλεϊ (21.000 θεατές), η τελετή των Brit Awards στην O2 Arena (4.000 θεατές), ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σνούκερ και διάφορες εκδηλώσεις στο Λίβερπουλ, όπως ένα ρέιβ πάρτι με τη συμμετοχή 3.000 ανθρώπων.

Όλοι οι θεατές και συμμετέχοντες έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ για Covid-19 24 ώρες πριν από την εκδήλωση και να βγει αρνητικό. Μετά την εκδήλωση έκαναν τεστ PCR και μόνο 15 από τους 60.000 βρέθηκαν θετικοί.

Το αποτέλεσμα αυτό αντιστοιχεί στο ποσοστό μόλυνσης στο σύνολο του πληθυσμού, που σήμερα είναι 22 ανά 100.000. Η Βρετανία, η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από την Covid-19 στην Ευρώπη, είδε την υγειονομική κατάσταση να βελτιώνεται εντυπωσιακά μετά το αυστηρό lockdown τον χειμώνα και την ταχεία εμβολιαστική εκστρατεία. Προς το παρόν, οι πολιτιστικοί χώροι και τα στάδια επιτρέπεται να δέχονται μέχρι και 1.000 θεατές σε κλειστό χώρο και έως 4.000 σε ανοιχτό χώρο, πάντα όμως εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις