Λινού: Μάσκες και αποστάσεις στις παραλίες

Για τη χρήση μάσκας στις παραλίες μίλησε η Αθηνά Λινού

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», μεταξύ άλλων, συνέστησε να φοράμε μάσκα και να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και στην παραλία.

«Στην παραλία εκτός του νερού μπορείς να φοράς μάσκα»

Πιο συγκεκριμένα, η Αθηνά Λινού δήλωσε: «Στην παραλία εκτός του νερού μπορείς να φοράς μάσκα. Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους. Ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του κορονοϊού και για οικονομικούς λόγους και για πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά-σιγά. Νομίζω ότι το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές. Όσοι μπορούμε ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο».

«Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας»

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις ορισμένων επιστημόνων για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο, η κυρία Λινού ήταν καθησυχαστική, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σημασία του εμβολιασμού. Ειδικότερα, είπε: «Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας».

«Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες»

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες των εμβολίων, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες».

Δείτε το βίντεο: 

Περισσότερα σε Ειδήσεις