Πάτρα: Λεία 9.000 ευρώ με ένα καμουφλαρισμένο μήνυμα στο κινητό

Με περίτεχνο τρόπο εξαπατήθηκε από αγνώστους γυναίκα στην Πάτρα. Το SMS που έφτασε στο κινητό μιας γυναίκας από την Πάτρα και έφερε το λογότυπο της τράπεζας όπου έχει τις καταθέσεις της, την προειδοποιούσε ότι από τον λογαριασμό της γινόταν ύποπτη συναλλαγή ιδιαίτερα μεγάλου ποσού. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό ήταν το περίτεχνο κόλπο των hackers για να της αποσπάσουν 9.000 ευρώ. 

Τρομοκρατημένη η γυναίκα, έκανε το μοιραίο λάθος που ποτέ κανείς δεν πρέπει να κάνει, αφού οι ίδιες οι τράπεζες δεν ζητούν ποτέ και για κανένα λόγο τους πλήρεις προσωπικούς κωδικούς και τα PIN.  Πληκτρολόγησε στον σύνδεσμο που ανέγραφε το μήνυμα τους προσωπικούς κωδικούς της προσπαθώντας να ακυρώσει την επικείμενη συναλλαγή. Χωρίς να το ξέρει, όμως, τους παρέδωσε σε άγνωστους hackers που της είχαν στείλει το επίμαχο SMS και διαπίστωσε έκπληκτη ότι από τον λογαριασμό της μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού περίπου 9.000 ευρώ.

Η άτυχη γυναίκα επικοινώνησε αρχικά με την τράπεζά της που δήλωσε άγνοια για το μήνυμα που έλαβε και στην συνέχεια με τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και ερευνούν για να εξακριβώσουν σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός στον οποίο έγινε η μεταφορά του ποσού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις