Δήμος Ιωαννίνων: Καταγγελίες για αμέλεια στη προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζομένους

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ παρέδωσε αναφορά όπου καταγγέλλεται η συνειδητή αμέλεια από τον δήμο Ιωαννίνων για προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζομένους

Στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Μιχελάκη παρέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, αναφορά για το θέμα της χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών.

Στην αναφορά επισημαίνει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών συνειδητά δεν προχώρησε έγκαιρα στις ενέργειες για την προμήθεια των ΜΑΠ και ποτέ δεν εξέτασε εναλλακτικές λύσεις μικρότερων διαγωνισμών ώστε να μην εργάζονται απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι.

Η διαδικασία, όπως περιγράφεται στη σχετική νομοθεσία, προβλέπει κλήση σε απολογία των αιρετών (Δημάρχου και Αντιδημάρχου Οικονομικών) και αιτιολογημένη απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας για την επιβολή πειθαρχικών ποινών με τη σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού συμβουλίου.

Τέλος, όπως αποδεικνύεται, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών είχε λάβει εξώδικη διαμαρτυρία από τις 4 Ιανουαρίου 2021, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου εισηγήθηκε προς την Οικονομική Επιτροπή στις 22 Ιανουαρίου 2021, τον προϋπολογισμό που δεν περιελάμβανε τα οφειλόμενα ποσά με αποτέλεσμα συνειδητά ο προϋπολογισμός να μην είναι ρεαλιστικός.

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στην τελευταία συνεδρίασή του αναγνώρισε μετά από 2 χρόνια την οφειλή του 2019 πράγμα όμως που δεν αποτελεί εχέγγυο για την πληρωμή των εργαζόμενων καθώς πρέπει να ληφθεί απόφαση για αναμόρφωση του Προϋπολογισμού από την Οικονομική Επιτροπή και απόφαση για επικύρωση της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να φτάσουμε στην πληρωμή των εργαζομένων.

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες για την απόδοση των ΜΑΠ στους εργαζόμενους των Δήμων των Ιωαννίνων» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις