Κηφισιά: Καθημερινό πρόβλημα τα αγριογούρουνα - Τι δήλωσε Δήμαρχος

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κηφισιάς, τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή και για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, όπως η Εκάλη, η Κηφισιά και η Νέα Ερυθραία με τα αγριογούρουνα μίλησε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος το πρωί της Τετάρτης. Ο ίδιος αναφερόμενος στο συμβάν που σημειώθηκε πρόσφατα όταν αγριογούρουνο απείλησε μητέρα που έκανε βόλτα με το μωρό της στο καρότσι, τόνισε πως το πρόβλημα που έχει κλιμακωθεί ξεκίνησε πριν από 2,5 περίπου χρόνια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε πως το βασικότερο θέμα είναι τα αγριογούρουνα που εμφανίζονται στο δρόμο της Εκάλης, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα.

«Μεγάλη απειλή τα αγριογούρουνα»

Επεσήμανε επίσης πως με βάση την εμπειρία του, τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους. Επίσης επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ενήλικο γίνεται επιθετικό.

Ο κ. Θωμάκος αποκάλεσε ανεύθυνους όσους τα ταΐζουν, αφού όπως είπε υπάρχουν και αυτοί, και τονίζοντας ότι τα αγριογούρουνα είναι χορτοφάγα, με τον τρόπο αυτά τα κάνουν να μην ψάχνουν για την τροφή τους και να εξοικειώνονται. Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων, ως μέτρο προφύλαξης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις