Ηράκλειο: Αλλάζει εικόνα το κέντρο της πόλης

Υπεγράφη το μεσημέρι στη Λότζια η σύμβαση για τη «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού». Τη σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, έχει τελικό ποσό σύμβασης 1.791.166,01 ευρώ και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο αφορά την Παλιά Πόλη του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα στις οδούς: Τμήμα της οδού Δικαιοσύνης, 1821, Χατζ. Γιάνναρη από τη συμβολή της με την οδό Σμύρνης έως την Έβανς και η Έβανς από της συμβολή της με την οδό Αβέρωφ έως την οδό Δικαιοσύνης. Η μελέτη για αυτούς τους βασικούς οδικούς άξονες της παλιάς πόλης του Ηρακλείου προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μέγιστη δυνατή διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την ελαχιστοποίηση του πλάτους του καταστρώματος του δρόμου στο απαραίτητο μέγεθος.

Θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά με αντοχή στον χρόνο ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και το πράσινο. Οι διαμορφώσεις που θα γίνουν θα ακολουθήσουν το ίδιο «μοτίβο» με αυτό του υφιστάμενου έργου (Ψαρομηλίγκων-Ίδης-Δικαιοσύνης), δημιουργώντας μία ενιαία, ομοιόμορφη εικόνα.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος δήλωσε ότι το έργο της ανάπλασης του Σταυρού της Πόλης, όπως έχει αποδειχθεί, αλλάζει την εικόνα του κέντρου προς το καλύτερο. «Τα οφέλη του είναι πολλά και μεγάλα, όσον αφορά στην τοπική οικονομία, στην επιχειρηματικότητα, στον τουρισμό και στο περιβάλλον και ξεπερνούν την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκαλέσει στους δημότες η εκτέλεσή του. Πιστεύουμε ότι έχοντας την εμπειρία της πρώτης φάσης, η δεύτερη φάση θα κυλήσει ομαλά και το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και έντεχνα, ώστε να μπορέσουν να το απολαύσουν το συντομότερο δυνατόν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης, όπως απολαμβάνουν ήδη τον άξονα Δικαιοσύνης-Ίδης», ανέφερε ο κ. Λαμπρινός

Περισσότερα σε Ειδήσεις