Δ. Ρεθύμνου: Επεκτείνεται το δίκτυο υδατοδρομίων - Στόχος Πειραιάς Ρέθυμνο σε 60 λεπτά

Πειραιάς – Ρέθυμνο σε 60 λεπτά, είναι το σχέδιο της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» που θα συνδέσουν τις δυο πόλεις με δρομολόγια υδροπλάνων. 

Της Μαρίας Θαλασσινού

Η αρχή, πάντως, έγινε με την έγκριση της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στο λιμάνι του Ρεθύμνου, όπως άλλωστε είχε γράψει προ ημερών το kedenews. 

Η θετική εξέλιξη ήρθε με την δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινή Υπουργική Απόφαση Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την χορήγηση άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης. Πρόκειται για το πρώτο δημοτικό λιμενικό ταμείο, είναι ο πρώτος φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα στην Κρήτη που οραματίστηκε, σχεδίασε και πλέον διαθέτει άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου.

Σχολιάζοντας την θετική εξέλιξη η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, Ειρήνη Κουτσαλεδάκη έκανε λόγο για πολλά «παρελκόμενα οφέλη», που σχετίζονται με την διευκόλυνση της σύνδεσης των κατοίκων της Κρήτης με την Αττική, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού.

«Η λειτουργία του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου θα καλύπτει κοινωνικές ανάγκες της πόλης μας, η οποία στερείται αεροδρομίου καθώς και τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αφού θα συμπληρώσει τη μεταφορική εξυπηρέτηση καθώς και τις ανάγκες της έκτακτης και επείγουσας μετακίνησης, όπως αεροδιακομιδή ασθενών, έρευνα και διάσωση, μεταφορά φαρμάκων κλπ.», τόνισε η Ειρήνη Κουτσαλεδάκη.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «το επόμενο στάδιο, που είναι η λειτουργία του θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά για τη χώρα μας, εφόσον βεβαίως αναπτυχθεί το δίκτυο υδατοδρομίων που δρομολογείται πανελλαδικά, ενώ θα ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν και θα δημιουργηθούν νέες ιδιαίτερα ελκυστικές τάσεις αναψυχής». Βέβαια, η άδεια ίδρυσης δεν είναι αρκετή, παρότι συνιστά το πρώτο βήμα, καθώς αυτή τη στιγμή «διερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης των απαιτουμένων υποδομών σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός ετών και να λειτουργήσει από το επόμενο έτος στην πόλη μας το υδατοδρόμιο», όπως σημείωσε η Ειρήνη Κουτσαλεδάκη. Μένουν, λοιπόν, ακόμη πολλά να γίνουν την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» να κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου, όπως πληροφορούμαστε, να πάρει έγκριση για χρήση χώρου στο Φάληρο, ώστε να λειτουργήσει ως βάση για τα υδροπλάνα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις