Πύργος: 34χρόνη υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό λίγο μετά τον εμβολιασμό της

Η 34χρόνη από τον Πύργο είχε εμβολιαστεί με το AstraZeneca και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της θα μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα

Μια 34χρονη γυναίκα από τον Πύργο υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca και είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το patrisnews, δεν επιβεβαιώνεται ότι το εγκεφαλικό, το οποίο προήλθε από αιμορραγία και όχι από θρόμβωση, οφείλεται στο εμβόλιο. Η 34χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Επειδή η κατάσταση της όμως, κρίθηκε πολύ σοβαρή, μεταφέρεται σήμερα σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου υπάρχουν τόσο το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, όσο και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, για τη νοσηλεία και την αποθεραπεία παρόμοιων δύσκολων ιατρικών περιστατικών.

Συνεχίζεται κανονικά η χορήγηση του εμβολίου

Τη συνέχιση των εμβολιασμών σύμφωνα με το πρόγραμμα, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρία Θεοδωρίδου, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, μετά την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Και τα 4 εμβόλια είπε είναι διαθέσιμα για όλους, η δεύτερη δόση συστήνεται να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο και αλλαγή δεύτερης δόσης συστήνεται μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρόμβωσης. Είπε ότι οι κίνδυνοι καταγράφονται σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, ωστόσο το όφελος του εμβολίου είναι μεγαλύτερο του κινδύνου. Ανέφερε επίσης ότι στον ΕΟΦ έχουν κατατεθεί περίπου 1500 κίτρινες κάρτες, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις