Καιρός αύριο: Έως 30 βαθμούς το θερμόμετρο

Βροχές στα βόρεια της χώρας, τοπικές καταιγίδες σε Μακεδονία-Θράκη - Μέχρι 29 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αττική - Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στις παραλίες αναμένεται να ξεχυθεί ο κόσμος και την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να εκτιμάται γύρω στους 30 βαθμούς, ενώ θα συνεχιστεί και η ηλιοφάνεια.

Οι νεφώσεις θα είναι λίγες και παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν, σύμφωνα με το meteo, στα βόρεια τμήματα της χώρας. Ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, για την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη και τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν με εξαίρεση στα βόρεια, όπου τοπικά θα συνεχιστούν και τις βραδινές ώρες.

Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 13 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 16 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το απόγευμα στο Βορειοδυτικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της Κυριακής:

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά όπου τις απογευματινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και από τη νύχτα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς θα συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία 5 μποφόρ. Αργά το βράδυ στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και από τη νύχτα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς θα συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ορεινά. Κατά την διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στην Θεσσαλία θα ενταθούν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις βαθμιαία παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα στα βορειότερα τμήματα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ στα νότια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις