Αθήνα: Σκόρπιζαν το θάνατο με μεγάλες ποσότητες «σίσα»

Σίσα, ηρωίνη, όπιο...πλούσιο ήταν το οπλοστάσιο της εγκληματικής οργάνωσης που κατάφερε να εξαρθρώσει η Αστυνομία. Δρούσαν σε πολλές περιοχές, με ένα μεγάλο και οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο και οι ποσότητες που βρέθηκαν να διακινούν είναι μεγάλες. 

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν την Παρασκευή (28.05.2021), μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι, τους 4 αλλοδαπούς μέλη της οργάνωσης, τρεις άνδρες ηλικίας 21, 29 και 32 ετών και μία 36χρονη γυναίκα. Συνελήφθησαν επίσης 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.  Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα αποτελεί «παρακλάδι» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε από ερειπωμένο ακατοίκητο κτήριο κοντά στην ΑΣΟΕΕ, και εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης αποτελεί η διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών, η χρήση πολλών χώρων για την απόκρυψη των ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και η χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ως κινητού χώρου αποθήκευσης (καβάτζα, όπως αποκαλείται στην αργκό του εγκλήματος), το οποίο βρέθηκε στην περιοχή του Αιγάλεω.

Η οργάνωση και η μεθοδικότητα των συγκεκριμένων εμπόρων αντικατοπτρίζεται στη λίστα του θανάτου με τα ''εφόδια'' που κατέσχεσε η αστυνομία. Αυτή περιλαμβάνει:

-ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης («σίσα») βάρους 11.443 γραμμαρίων

-ποσότητα ηρωίνης βάρους 12.380 γραμμαρίων

-ποσότητα κοκαΐνης βάρους 194 γραμμαρίων

-ποσότητα οπίου βάρους 18 γραμμαρίων

ποσότητα κάνναβης 4 γραμμαρίων

-850 γραμμ. σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης

-4.300 ευρώ

-συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser )

-2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

-4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

-9 κινητά τηλέφωνα

-πλήθος νάιλον συσκευασιών

Περισσότερα σε Ειδήσεις