AstraZeneca - 44χρονη: Σήμερα το τελευταίο αντίο

44χρόνη που υπέστη θρόμβωση από το Astrazeneca
©zarpanews.gr

Το τελευταίο αντίο θα που συγγενείς και φίλοι σήμερα στην 44χρονη Γλυκερία, που έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο ΠΑΓΝΗ. Η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, πέθανε λίγες ημέρες αφότου εμφάνισε «το σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία που οφείλεται στο εμβόλιο AstraZeneca», όπως ανέφερε στην χθεσινή ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με το creta24.gr, η κηδεία της θα γίνει στις 16:00 στον τόπο καταγωγής της, την Λοκριά Ρεθύμνου.

Ο σύζυγος της ανακοίνωσε τον θάνατο της

Μέσα από μια ανακοίνωση γνωστοποίησε ο σύζυγος της 44χρόνης τον θάνατο της. Η άτυχη γυναίκα είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις καθώς είχε υποστεί θρόμβωση λίγο μετά τον εμβολιασμό της με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Στην ανακοίνωση σημειώνει ο σύζυγος ότι η γυναίκα του ήταν απολύτως υγιής και ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για τη δημόσια υγεία σημειώνοντας ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διερευνηθούν τα αίτια και οι ευθύνες του θανάτου της.

Συμπληρώνει δε ότι η χορήγηση του εμβολίου θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η  περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το σύνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το ΑstraΖeneca.

Η ανακοίνωση του θανάτου

«Η γυναίκα μου πέθανε ‘τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, ζώσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για τη δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της ΑstraΖeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει.

Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου. Είναι πια γνωστό κι έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα  οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο.

Θα έπρεπε η πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.

Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του με τα αποτελέσματα αυτά.  Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν  μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές  των νοσοκομείων του Βενιζέλειου και του ΠΑΓΝΗ. Διαπίστωσα την προσπάθεια τους  και την αγωνία τους για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις