Το ''πράσινο'' ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αστυπάλαια

Στην Αστυπάλαια ο πρωθυπουργός για την πράσινη ενέργεια
Unsplash

Ένα αν μη τι άλλο μοναδικό για τη χώρα ταξίδι θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξ' αρχής ήταν εμφανής η κυβερνητική πίστη στις ανανεώσιμες και ''πράσινες'' πηγές ενέργειας και αυτό είναι το κίνητρο για το σημερινό ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αστυπάλαια. Στα πλαίσιά του θα παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως θα μετατραπεί το νησί σε έναν πρωτοποριακό ηγέτη στην πράσινη, ηλιακή ενέργεια. 

Για να γίνει αυτό το φιλόδοξο σχέδιο πραγματικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει μια σειρά συναντήσεων, ώστε να τεθούν οι βασικοί άξονες. Αρχικά, στις 15:00, θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, ενώ στις 16:15, θα παραβρεθεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό). Κατόπιν, στις 17:30, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island - Progress Report, from vision to action». 

Εκ προοιμίου, υπάρχουν δύο βασικές κατευθύνσεις που θα φέρουν την πρωτοποριακή αυτή ''πράσινη ανάπτυξη'', όπως την οραματίζεται η κυβέρνηση. Το πρώτο είναι να δοθούν πολύ υψηλά κίνητρα για να αποκτήσουν οι κάτοικοι του νησιού ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ θα τα χρησιμοποιούν με λογικό κόστος και οι τουρίστες, ουσιαστικά αντικαθιστώντας πλήρως τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στο νησί. Τέλος, το δεύτερο σημείο - κλειδί, είναι να αντικατασταθούν οι πετρελαιογεννήτριες και το ηλεκτρικό ρεύμα να παράγεται από ανεμογεννήτριες, στο χρονικό ορίζοντα των πέντε ετών. 

Τον πρωθυπουργό στην Αστυπάλαια θα συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις