Αστακός: Ετοιμάζεται επένδυση μαμούθ από Ευρώπη και Εμιράτα

limani platygiali astakos
agriniotimes

Μια επένδυση που είναι ικανή να αλλάξει το πρόσωπο ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας συζητείται  ήδη εδώ και μήνες . Πρόκειται για εκπεφρασμένη διάθεση που εξέφρασαν Ευρωπαϊκά και Αραβικά funds με σκοπό να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη μαρίνα της Μεσογείου

 

Το kedenews επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ώστε να διερευνήσει τί ακριβώς ετοιμάζεται ως επένδυση στην περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.

 

Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε αρχικά αυτό το ενδιαφέρον και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για το συνολικό project: «Αυτή τη στιγμή δεν εκτελείται κάποιο έργο στην περιοχή. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πλατυγιαλίου το οποίο φαίνεται να είναι ώριμο. Επίσημα και από το Υπουργείο υπάρχει η πληροφορία οι υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον  για ένα μεγάλο project που αφορά την περιοχή. Να υπενθυμίσουμε οτι το λιμάνι αυτή τη στιγμή ανήκει στις τράπεζες στην Alpha Bank και την Πειραιώς. Το μεγαλύτερο μετοχικό κεφάλαιο το έχει η Alpha Bank και το 28% ανήκει στην Πειραιώς. Θεωρώ λοιπόν οτι είναι σοβαρό το ενδιαφέρον και αναμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι». 

Ioannis triantafylakis
agrinio24.gr

Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός προσπαθούν για την καλύτερη λύση 

Ο κ. Τριανταφυλλάκης εξήγησε και τα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί αν υπάρξουν στην επένδυση αυτή καθώς στην περιοχή δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τις ιχθυοκαλλιέργειες: «  Στην περιοχή αυτή θα πρέπει να πούμε οτι υπάρχει ένας σχεδιασμός για οργανωμένη ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών και ιχθυοκαλλιέργειες με μια χωροθέτηση που δε συνάδει με το τουριστικό προϊόν θα δημιουργήσει πιθανόν και κάποιες παρενέργειες ή προβλήματα στο project αυτό. Βέβαια το κεντρικό κράτος και τα θεσμικά όργανα , ο ίδιος  ο Πρωθυπουργός και τα Υπουργεία σε συνεργασία με τους επενδυτές θα προσπαθήσουν να βρουν την καλύτερη λύση για την περιοχή».

limani astakou
sinidisi.gr

Είναι πολύ μεγάλο project που θα αλλάξει το πρόσωπο όλης της Δυτικής Ελλάδας

«Σαν project  επειδή έχω κάποια πληροφόρηση φαίνεται οτι είναι κάτι πολύ μεγάλο που μπορεί να αλλάξει  την μορφολογία και την φυσική ιστορία της περιοχής μας. Όχι μόνο του Δήμου Ξηρομέρου και  της Αιτωλοακαρνανίας , αλλά επιτρέψτε μου να πω όλης της Δυτικής Ελλάδας και της χώρας, μια τέτοια επένδυση, μια τέτοια μαρίνα θα έβαζε στο χάρτη των επενδύσεων ολόκληρη την περιοχή. Λέω ξανά όμως οτι ακόμα η πρόταση είναι ανώριμη, υπάρχουν κάποιες διεργασίες και αναμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξα, αλλά θεωρώ οτι το Πλατυγιάλι έχει όλα τα εχέγγυα να προχωρήσει η επένδυση. Πιστεύω οτι με διάλογο και συστηματική δουλειά μπορούν να βρεθούν οι λύσεις. Οι πληροφορίες λένε οτι οι υποψήφιοι επενδυτές είναι ένα project πολύ ανοικτό  και ουσιαστικά αυτοί που εξέφρασαν ενδιαφέρον είναι απο ευρωπαϊκές χώρες , αλλά και από τα Εμιράτα»

Περισσότερα σε Ειδήσεις