Εμβόλια: Από 7 Ιουνίου διαθέσιμα τα Pfizer και Moderna για τους 18 - 29

Διαθέσιμα θα είναι πλέον όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού από την επόμενη εβδομάδα για τους πολίτες 18 έως 29 ετών σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στον ANT1. 

Ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμη από τις 7 Ιουνίου και μετά. Μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού, με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 νέοι, αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολύ περισσότεροι.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, είπε ότι το είχαν ήδη εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ, ενώ κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο, διορθωμένο πιστοποιητικό.

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
©(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση θα έρθει sms, με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για τη δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν έξι μήνες από τη στιγμή που νόσησαν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις