Καπραβέλος: Περίεργο τουρίστας να μπαίνει σε ΜΕΘ ενώ ήταν αρνητικός

ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου
(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ/POOL EUROKINISSI)

Με αφορμή την περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό, ο κ. Καπραβέλος είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ότι πρόκειται για μια πολύ περίεργη περίπτωση καθώς παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ από τις 26 Μαΐου, αλλά φτάνοντας στις 29 Μαΐου στη χώρα μας είχε πολλά συμπτώματα κάτι που δεν είναι φυσιολογικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καπραβέλος είχε αποκαλύψει από χθες την περίπτωση του τουρίστα αναφέροντας στην ΕΡΤ: «Ένας τουρίστας εισήχθη στην εντατική, παρότι είχε εισέλθει στη χώρα στις 29 Μαΐου με αρνητικό τεστ 72 ωρών. Την ίδια μέρα νόσησε, δεν το είπε πουθενά, και αργά την Τρίτη ήρθε στο νοσοκομείο σε βαρύτατη κατάσταση, όπου διασωληνώθηκε και είναι πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 65χρονο τουρίστα από τη Ρωσία, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας με αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, σύμφωνα με τα καθορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι την ίδια ημέρα της άφιξής του εμφάνισε συμπτώματα και κατέληξε να νοσηλεύεται διασωληνωμένος προκαλεί ερωτήματα και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το αν το τεστ που προσκόμισε ήταν πλαστό, καθώς τα PCR τεστ δεν δείχνουν ψευδώς αρνητικά.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον τουρισμό, καθώς αναμένουμε εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, οι οποίοι σε περίπτωση που φτάσουν ασθενείς θα μεταφέρουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού από όλο τον πλανήτη κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη διατήρηση του τρίτου κύματος όλο το καλοκαίρι, αλλά πολύ χειρότερα να ανοίξει και την πόρτα για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις