Σάμος - Εμβολιασμοί: Αναβολές από τις 5 Ιουνίου λόγω χαμηλής ζήτησης

Ο καθηγητής Καρδιολογίας και βουλευτής Σάμου με τη ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 εξήγησε πως αναβάλλονται από 5 έως 9 Ιουνίου οι εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Σάμου, στο πλαίσιο της Γαλάζιας Ελευθερίας, καθώς η συμμετοχή των πολιτών ήταν πολύ μικρή

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάδη, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε στον ίδιο ότι για τους εμβολιασμούς των 4.300 δόσεων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν, θα έφταναν στο νησί 25 γιατροί από διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Ωστόσο δεδομένης της πολύ μικρής συμμετοχής, μόλις 110 άτομα, η πλατφόρμα «έκλεισε» προσωρινά. Ανέφερε ακόμη ότι στο Καρλόβασι υπάρχουν περίπου 300 ελεύθερα ραντεβού και μπορούν οι πολίτες άμεσα να τα κλείσουν.

Η ανάρτηση του Χριστόδουλου Στεφανάδη

«ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Για μία ακόμη φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και είναι το μόνο όπλο που έχουμε σήμερα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Αυτή η άποψη δεν είναι αυθαίρετη, αλλά βασίζεται σε

αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία που έχουν προκύψει από εκατοντάδες εκατομμύρια εμβολιασμούς που έχουν γίνει παγκόσμια.

Στο νησί μας, στη Σάμο, δυστυχώς το ποσοστό μέχρι σήμερα των εμβολιασμένων πολιτών δεν ξεπερνά το 35 %, ποσοστό που μας κατατάσσει στις χαμηλότερες θέσεις πανελλήνια.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία», με συνεχείς και συντονισμένες, και σε οργανωτικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο, ενέργειες του Δήμου Ανατολικής Σάμου και ειδικότερα του Δημάρχου κ. Γ. Στάντζου και του Διοικητή του Νοσοκομείο Σάμου κ. Ν. Στεφανή έχει οργανωθεί μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου, με πολλές εμβολιαστικές γραμμές.

Οι εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν από 5 έως 9 Ιουνίου. Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 4.300 εμβολιασμοί αλλά κλείστηκαν μόνο 110. Με αυτά τα δεδομένα «έκλεισε» προσωρινά η πλατφόρμα των ραντεβού. Σε άμεση επικοινωνία που είχα με το Γενικό Γραμματέα κ. Μάριο Θεμιστοκλέους του επεσήμανα το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Μου αντέτεινε ότι είχαν προγραμματιστεί να έρθουν 25 γιατροί από πολλά Νοσοκομεία της Χώρας, για να διενεργήσουν τους εμβολιασμούς στο Βαθύ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τόσο μικρό αριθμό συμμετοχών. Ανέφερε ακόμη ότι στο Καρλόβασι υπάρχουν περίπου 300 ελεύθερα ραντεβού και μπορούν οι πολίτες άμεσα να τα κλείσουν. Μου είπε, τέλος, ότι αν υπάρξει αυξημένη ζήτηση θα ξανά ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα και θα διεξαχθούν οι εμβολιασμοί, ενδεχομένως, με μικρή αναβολή στο εμβολιαστικό κέντρο που δημιουργήθηκε.

Πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σοβαρότητα του θέματος, δηλαδή να είναι και να παρουσιάζεται η Σάμος ως περιοχή με πολύ μικρό αριθμό εμβολιασμένων κατοίκων. Αυτό όπως είναι αντιληπτό έχει τεράστιες επιπτώσεις πέρα από την υγεία των κατοίκων, που είναι ο πρωταρχικός στόχος, και στην εικόνα του νησιού ως τουριστικός προορισμός με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις.»

Διαμαρτυρία από το Επιμελητήριο Σάμου

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει μέσω επιστολής του προς τον Υπουργείο Υγείας το Επιμελητήριο Σάμου για το κλείσιμο της πλατφόρμας των ραντεβού στο εμβολιαστικό Κέντρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Σάμου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις