Σάμος - Αναβολή εμβολιασμών: Επιστολή δημάρχων στον πρωθυπουργό

Οι δύο δήμαρχοι Σάμου, Γιώργος Στάντζος (Ανατολικής) και Αλέξανδρος Λυμπέρης (Δυτικής) ζητούν μέσα από επιστολή που απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό, να ξανανοίξει το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού, το οποίο έκλεισε πρόσφατα λόγω χαμηλής συμμετοχής των πολιτών στο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι, το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, έκλεισε εκ νέου, διότι ενώ είχε προγραμματιστεί να χορηγηθούν 4.300 δόσεις εμβολίου (κατά βάση με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson) μόλις 110 κάτοικοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν.

Ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

«Έκλεισε η πλατφόρμα εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να ενημερωθούμε» τόνισε στο GRTimes, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «στο νησί υπάρχουν άλλα τρία εμβολιαστικά κέντρα στα οποία ο κόσμος προσέρχεται κανονικά, αν και ευελπιστούμε ότι θα ξανανοίξει αυτό του γυμναστηρίου».

Στο πλαίσιο αυτό στην επιστολή τους οι δύο δήμαρχοι Σάμου ζητούν την παρέμβασή του πρωθυπουργού προκειμένου να επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα των ραντεβού με την επιλογή «κλειστό γυμναστήριο Σάμου» για την ενεργοποίηση εκ νέου του προγράμματος μαζικών εμβολιασμών στα νησιά «Γαλάζια Ελευθερία».

Μέχρι να συμβεί αυτό, οι 110 κάτοικοι που εκδήλωσαν την πρόθεση να εμβολιαστούν θα μετακινηθούν σε άλλο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, το οποίο πάντως συνολικά καταγράφει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στους εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τον κ. Στάντζο μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί περίπου το 35% των κατοίκων του νησιού, «όμως τα κρούσματα παραμένουν χαμηλά και ενδεχομένως να παίζει ρόλο η διαθεσιμότητα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις