Αγρίνιο ΜΕΘ: Βαρύτατα τα περιστατικά που κατέληξαν λέει ο ΙΣΑ

nookomeio agriniou
lifo.gr

Παραμένουν τα ερωτηματικά για τον θάνατο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ασθενών που νοσηλεύονταν στην Μονάδα ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου. Ωστόσο μετά την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει. 

Την ίδια στιγμή εισαγγελική έρευνα σχετικά με τα πολύ υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου παραγγέλθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Ευριπίδη Νικολάου.

PANTELIS PAPATHANASIS
AGRINIO TIMES

Το kedenews.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παντελή Παπαθανάση , ο οποίος έδωσε την δική του οπτική στο θέμα αυτό και την  τραγική κατάληξη που είχαν οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ Αγρινίου, τονίζοντας οτι οι πλειονότητα αυτών των ασθενών νόσησαν βαρύτατα από τον κορωνοϊό. Πιο αναλυτικά ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Τα περιστατικά αυτά που νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ ήταν πολύ βαριά περιστατικά και από οτι είμαι σε θέση να γνωρίζω έγινε το ανθρωπίνως δυνατόν και ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά και νοσηλευτικά πρωτόκολλα για την περίθαλψή τους. Τώρα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας υπάρχουν και σε άλλα επαρχιακά νοσοκομεία δευτεροβάθμια τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί ποτέ», σημειώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Δεν είναι χθεσινοί οι γιατροί

Ο κ. Παπαθανάσης εξέφρασε επίσης την απορία του για το γεγονός οτι προβλήθηκε τόσο έντονα η υπόθεση του Νοσοκομείου Αγρινίου , όταν ανάλογα ποσοστά έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν και σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας:« Μου έκανε εντύπωση πως για ένα νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα ανακαλύφθηκε 100% θνητότητα. Απ'  οτι γνωρίζω ήταν βαρύτατα όλοι αυτοί οι ασθενείς, με πάρα πολλά υποκείμενα νοσήματα. Δεν είναι χθεσινοί αυτοί οι γιατροί , ήταν στην Μονάδα και πριν γίνει ΜΕΘ covid και τα ποσοστά τους ήταν κανονικά στον μέσο όρο που υπάρχει σε όλες τις ΜΕΘ».

METH
KATHIMERINI

Θα έπρεπε πρώτα να κάνει έλεγχο το Υπουργείο

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου τονίζει ακόμα τα εξής: «Ξαφνικά δεν μπορεί να γίνανε κακοί γιατροί. όταν στον covid υπάρχουν θεραπευτικά πρωτόκολλα κανείς δεν κάνει του κεφαλιού του. Βέβαια μετά τις εξελίξεις και τα όσα μεταδόθηκαν λογικό είναι να παρέμβει ο Εισαγγελέας. Μάθαμε για μια ανακοίνωση οτι έκανε παρέμβαση ο  Εισαγγελέας. Πριν υπάρξει όμως η παρέμβαση του Εισαγγελέα δεν θα μπορούσε το Υπουργείο να κάνει έναν έλεγχο; Αν αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν σωστά. Εγώ πιστεύω οτι αντιμετωπίστηκαν σωστά και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα». 

Περισσότερα σε Ειδήσεις