Κυβέρνηση: Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κ. Μητσοτάκης

Συνάντηση πρωθυπουργού - ΠΤΔ
EUROKINISSI

Συνάντηση κορυφής αναμένεται σήμερα, καθώς, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, κυριαρχεί η συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάντηση θα γίνει στα πλαίσια των τακτικών, μηνιαίων συναντήσεων και ενημερώσεων, υπάρχουν όμως και θέματα που προηγούνται στην ατζέντα, όπως η επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας και οι κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.  

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, βασική προτεραιότητα είναι να να αυξηθεί περαιτέρω το ποσοστό συμμετοχής στην εμβολιαστική διαδικασία. «Πρέπει να πειστούν όλες οι ηλικιακές κατηγορίες και να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα του λεκανοπεδίου και της περιφέρειας», εξηγεί κορυφαίο στέλεχος υπενθυμίζοντας το παράδειγμα της Κύθνου, όπου έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού. Απώτατος στόχος είναι οι εμβολιαστικές «ταχύτητες» του καλοκαιριού να οδηγήσουν ταχύτερα στο προσδοκώμενο «τείχος ανοσίας» και στην ανεμπόδιστη επανεκκίνηση της οικονομίας και της φετινής τουριστικής περιόδου.

Ύστερα, έρχεται στο προσκήνιο το θέμα των μεταρρυθμίσεων και του νομοθετικού έργου που απαιτείται, ώστε αυτές να προωθηθούν. Βασικός σταθμός θεωρείται η ψήφιση του νέου εργασιακού χάρτη και των άλλων νομοσχεδίων που έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της κατάθεσης στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής. Βασικό εργαλείο για αυτή τη διαδικασία θεωρείται η ορθή εκμετάλλευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τέλος, πληροφορίες θέλουν στην ατζέντα θεμάτων την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία. 

Περισσότερα σε Ειδήσεις