Απεργία: Στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία στις 10 Ιουνίου

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία
EUROKINISSI

Κανένα πλοίο δεν θα σαλπάρει την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, καθώς εξαγγέλθηκε και θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στο νέο, πολύκροτο, νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση και φέρνει σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά δεδομένα των Ελλήνων.  Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00.01 της 10ης Ιουνίου και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας. 

Το κλίμα στα σωματεία των ναυτικών είναι πολεμικό και έχουν ήδη προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Οι ανακοινώσεις τους είναι σε υψηλούς τόνους. Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού αναφέρει: «Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την κατάργηση του οκταώρου και την παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιβάλλουν τη δυναμική και συντονισμένη αντίδραση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων. Τα σωματεία μας συντονίζουν τη δράση τους από κοινού και μεταφέρουν μαζί με όλο το εργατικό κίνημα την εικοσιτετράωρη πανελλαδική μας απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 10 Ιουνίου 2021». 

Σε τόνους τυμπανοκρουσίας μιλούν και τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ενωσης Κατατέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωσή τους αναφέρει: «Το αντεργατικό νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών νόμων, σε μια περίοδο καπιταλιστικής κρίσης και με πρόσχημα την πανδημία, να διευρύνουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου». 
 


 

Περισσότερα σε Ειδήσεις