Μουσική στην εστίαση από το Σ/Κ – Διευρύνεται το ωράριο μέχρι 01.30

Διεύρυνση ωραρίου και μουσική στην εστίαση
EUROKINISSI

Σε νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προχωρά η κυβέρνηση, καθώς οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν αύριο, Τετάρτη, την επιστροφή της μουσικής σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, ενώ αναμένεται να διευρυνθεί το ωράριο των μετακινήσεων από τις 00.30, που ισχύει μέχρι σήμερα, στις 01.30 μετά τα μεσάνυχτα. 

Πιθανότατα την ίδια ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να μετέχουν στις δεξιώσεις που πραγματοποιούνται σε γάμους και βαφτίσια. «Όλα αυτά τα θέματα θα βρεθούν στην ατζέντα της επιτροπής. Θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα. Και αυτά που αναφέρατε σε ό,τι αφορά το ωράριο κυκλοφορίας και για την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, ώστε να δοθεί μια ορατότητα στους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν τέτοιου τύπου δραστηριότητες σε μεταγενέστερο χρόνο» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και προχωρούν βήμα βήμα. Στόχος είναι να μη σταλεί ακόμα μήνυμα πλήρους χαλάρωσης στην κοινωνία, που ήδη αρχίζει να μην τηρεί τα μέτρα προστασίας με την ίδια προσοχή που ακολουθούσε το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτό και οι λοιμωξιολόγοι προσανατολίζονται να άρουν όλες τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία στις αρχές Ιουλίου. Η διεύρυνση του ωραρίου έστω μέχρι τις 01.30 μετά τα μεσάνυχτα θα αυξήσει τις προβολές στα θερινά σινεμά, που μέχρι τώρα ήταν μία, ενώ θα επωφεληθούν και τα ζωντανά ακροάματα, όπως οι συναυλίες, οι οποίες μέχρι τώρα έπρεπε να ολοκληρώνονται στις 12.00 το βράδυ.

ΠΗΓΗ: news2.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις