Προανακριτική Παππά: Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο πρώην υπουργός

Νίκος Παππάς
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στο 47σέλιδο υπόμνημά του ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει ότι η οικογένεια Καλογρίτσα μετείχε στον διαγωνισμό με 14,5 εκατομμύρια ευρώ, παραθέτει την έκθεση της ΤτΕ σύμφωνα με την οποία τα διαβόητα 3 εκατ. ευρώ κατέληξαν νόμιμα στις εταιρείες Καλογρίτσα, θεωρεί αυθαίρετο η ερμηνεία των White House και White Porsha να αποδίδεται στην τότε κυβέρνηση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και καταλήγει ότι, αν κινηθεί διαδικασία σε βάρος του, θα αφορά μόνο σε πολιτικές σκοπιμότητες.

1. Υπήρχε «μπροστινός» για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ο Χρ. Καλογρίτσας κατέθεσε ότι έβαλε 14,5 εκατ. για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό

Όπως προκύπτει από την κατάθεση Καλογρίτσα, καθώς και από τα έγγραφα συμμετοχής του γιου του, Βλαδίμηρου, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η οικογένεια «έβαλε» 14,5 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στη διαδικασία: τα 8 εκατ. στο ταμείο της εταιρείας που συστάθηκε 1 Ιουλίου 2016 (δύο μήνες πριν τον διαγωνισμό) και τα 6,5 εκατ. για να λάβει φορολογική ενημερότητα ο Βλ. Καλογρίτσας. Σύμφωνα με το υπόμνημα:

 • «Ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας κατά την εξέτασή του […] ενόρκως αποδέχθηκε ότι ο ίδιος και ο υιός του, Βλαδίμηρος, συμμετείχαν στον επίμαχο διαγωνισμό με ίδια κεφάλαια. Συγκεκριμένως, κατέθεσε επί λέξει τα ακόλουθα:

α) «Για να βρεθούν τα 8 εκατομμύρια: Ο γιος μου για να μείνει εργολάβος πούλησε τις μετοχές του που είχε στις διάφορες εταιρείες μας».

β) «Όλοι εκείνη τη στιγμή ελεγχόμεθα από το ΚΕΦΟΜΕΠ και αυτός που φαινόταν ότι όφειλε τα λιγότερα ήταν ο Γιάννης, ο γιος μου. Και είπαμε να μπει ο Γιάννης μπροστά. Μάλιστα, ζητήσαμε τότε μ’ αυτούς τους ίδιους να φροντίσω να βγάλω μια φορολογική ενημερότητα, κάνοντας έναν διακανονισμό κ.λπ., κάτι τέτοια. Δεν βγήκε με τίποτα, δεν έγινε τίποτα [...] Κι όμως, πληρώσαμε τότε 6,5 εκατ. [...]».

Ούτε η CCC ούτε ο Καλογρίτσας μιλούν για «δώρο» - Η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επ’ αυτού

Τον Ιούνιο του 2019 το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η Τοξότης οφείλει να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ σε θυγατρική της CCC, από την οποία τα έλαβε ως προκαταβολή για την κατασκευή έργου στο εξωτερικό. Την απόφαση επικύρωσε, την 1η Ιουλίου 2020, το Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με το υπόμνημα Παππά:

 • «Οι καταβάλλοντες το εν λόγω ποσό ουδέποτε ισχυρίστηκαν ή ισχυρίζονται ότι κατέβαλαν αυτό εν είδει “δώρου” [...] Και ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας ουδέποτε ισχυρίσθηκε ότι το εν λόγω ποσό του καταβλήθηκε ως “δώρο” [...]».
Προανακριτική Παππά
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το συμφωνητικό του 2018 μεταξύ CCC και Καλογρίτσα για την επιστροφή των 3 εκατ.

Ο Κυριάκος Τόμπρας, διαμεσολαβητής των CCC και Χρ. Καλογρίτσα, προσκόμισε στην Προανακριτική ιδιωτικό συμφωνητικό των Σάμερ Χούρι και Χρ. Καλογρίτσα, με ημερομηνία 6 Μαΐου 2018, σύμφωνα με το οποίο ο τελευταίος αποδεχόταν ότι πρέπει να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ στη CCC. Σύμφωνα με το υπόμνημα Παππά: 

 • «Από το από 06.05.2018 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, που υπογράφεται από τους Σάμερ Χούρυ, Χρήστο Καλογρίτσα και Κυριάκο Τόμπρα [...] προκύπτει ότι το φερόμενο ως “δώρο” επίμαχο ποσό των 3 εκατ. ευρώ αποτέλεσε όχι μόνο αντικείμενο συζήτησης και διαπραγμάτευσης για τον τρόπο (και όχι για την υποχρέωση ή μη) επιστροφής του μεταξύ του καταβάλλοντος και του λαβόντος αυτό, και δη μέχρι και το 2018 [...], αλλά πολύ περισσότερο αντικείμενο συμφωνίας για τον τρόπο επιστροφής του».

2. Η έκθεση της ΤτΕ ξεκαθαρίζει ότι τα 3 εκατ. νομίμως κατέληξαν στις εταιρείες Καλογρίτσα και αναλώθηκαν σταδιακά για ανάγκες που προκύπτουν από το παραγωγικό της κύκλωμα

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας καταγράφει με τρόπο απόλυτο όχι μόνο τη ροή του χρήματος μεταξύ δύο ιδιωτών, αλλά και την κατάληξη των 3 εκατ. ευρώ (μετά την επιστροφή των εγγυητικών) στις εταιρείες της οικογένειας Καλογρίτσα και από εκεί στην πληρωμή υποχρεώσεων και προμηθευτών αυτών. Σύμφωνα με το υπόμνημα Παππά:

 • «Από την από 31.05.2021 Έκθεση Ειδικού Ελέγχου της ΤτΕ προκύπτουν τα εξής:
  “Μετά την επιστροφή της ως άνω εγγυητικής επιστολής και τη συνεπακόλουθη αποδέσμευση του ποσού, αυτό μεταφέρθηκε αυτούσιο υπέρ του μοναδικού μετόχου κ. Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. […] Ο κ. Ι. Β. Καλογρίτσας μετέφερε το ποσό (σχεδόν στο σύνολό του) υπέρ της ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε., η οποία στη συνέχεια ανάλωσε σταδιακά το ποσό για την κάλυψη αναγκών προκυπτουσών από το παραγωγικό κύκλωμά της”.

“[..] Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΤΕ, έγιναν πληρωμές υποχρεώσεων της εταιρείας (ΔΟΥ, ΔΕΗ, ΤΜΕΔΕ) […] Από ευρύ δείγμα συναλλαγών που ελέγχθηκαν […] προκύπτει ότι στην πλειονότητά τους αφορούσαν πληρωμές φορολογικών / ασφαλιστικών υποχρεώσεων της εταιρείας ή μεταφορές προς επιχειρήσεις / φυσικά πρόσωπα με αντικείμενο δραστηριότητας συναφές με τον κλάδο των κατασκευών (π.χ. τοπογράφοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες καυσίμων, προμηθευτής επαγγελματικών οχημάτων, συστήματα διαχείρισης αποβλήτων κ.ά.)”.

“Συναλλαγές πληρωμών/μεταφοράς κεφαλαίων συνολικής αξίας €1,55 εκατ. (241 συναλλαγές αξίας από €11 έως €140.000) με δικαιούχους κυρίως επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στον κλάδο των κατασκευών, προμηθευτές και λοιπά λειτουργικά έξοδα της εταιρείας (καύσιμα, ηλεκτρολογικά υλικά, δομικά υλικά, μηχανολόγοι μηχανικοί, προμήθειες, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας κ.ά.)”.

Συναλλαγές πληρωμών υπέρ του Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων συνολικής αξίας €571 χιλ. (43 συναλλαγές αξίας από €16 έως €185 χιλ.) που αφορούν σε εργοδοτικές εισφορές ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ασφαλιστικές οφειλές-ΚΕΑΟ, βεβαιωμένες οφειλές ΔΟΥ”.

“Συναλλαγές ιδίων κεφαλαίων (ανάληψη μετρητών, μεταφορές σε άλλους λογαριασμούς της εταιρείας), συνολικής αξίας €51 χιλ».

Χρήστος Καλογρίτσας
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

3. Εφημερίδα Documento: Η ΤτΕ καταδεικνύει ότι ουδεμία σχέση έχουν τα χρήματα της συμφωνίας CCC - Καλογρίτσα με την έκδοση της εφημερίδας

Η εφημερίδα Documento ιδρύθηκε από την οικογένεια Καλογρίτσα και το πρώτο της φύλλο κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου 2016. Εκείνη την περίοδο τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό παρέμεναν δεσμευμένα υπέρ του Δημοσίου. Αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2017, μετά την απόφαση του ΣτΕ. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να επενδυθούν για την ίδρυση του Documento. Με βάση συμφωνητικά των Καλογρίτσα - Βαξεβάνη και όπως αναφέρεται στο υπόμνημα: 

«α) Ο τίτλος της εφημερίδας “Documento” ανέκαθεν ανήκε και ανήκει στον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος “δάνεισε”-εισέφερε τον ως άνω τίτλο του στην εταιρεία του Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα στο πλαίσιο και για το χρονικό διάστημα της συνεργασίας τους.

β) Ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους εισέπραξε το σύνολο των απαιτήσεων της εν λόγω εταιρείας, οι οποίες ανήρχοντο σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Εισέπραξε, δε, το σύνολο των χρηματικών ποσών που είχε εισφέρει στην εταιρεία του, “ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και εν συνεχεία “MEDIA DOC ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, μέσω διαδοχικών μειώσεων μετοχικού κεφαλαίου.

γ) Ο Κώστας Βαξεβάνης εξέδωσε και εκδίδει την εφημερίδα Documento άνευ της συνδρομής και σύμπραξης του Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και των εταιρειών του.

Υπό αυτά τα δεδομένα (σ.σ.: και με βάση την έκθεση της ΤτΕ) είναι αδιαμφισβήτητο ότι το επίμαχο ποσό των 3.000.000 ευρώ δεν διατέθηκε για την έκδοση της εφημερίδας “Documento” [...], αντιθέτως το εν λόγω επίμαχο ποσό αυθημερόν με την επιστροφή του στην εταιρεία του Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα εισέρρευσε στους λογαριασμούς του και διατέθηκε για την κάλυψη των αναγκών και οφειλών των εταιρειών συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα».

Νίκος Παππάς
EUROKINISSI

4. Θεμελιακός παραλογισμός - «Πώς θα δίναμε άδεια στον Καλογρίτσα ενώ είχαμε θέσει όρους που δεν κάλυπτε;»

Από την ανάγνωση της πρότασης της Ν.Δ. για τη σύσταση της Προανακριτικής προκύπτει ένας λογικός, πολιτικός και νομικός παραλογισμός. Όπως τονίζεται στο υπόμνημα Παππά:

 • «Μου αποδίδεται ότι προέβην στον σχεδιασμό, καθορισμό των όρων και νομοθέτηση ενός διαγωνισμού στον οποίο εξαρχής επιδίωκα να λάβει άδεια ο Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος όμως εξαρχής γνώριζα ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του σε αυτόν, και γι’ αυτό εν τέλει προέβην στην παραβίαση των όρων του εν λόγω διαγωνισμού, τους οποίους όρους όμως εγώ είχα θεσπίσει και νομοθετήσει, ώστε διά της εν λόγω παράβασής μου ο προαναφερόμενος επιχειρηματίας να λάβει την επίμαχη άδεια, την οποία όμως τελικά ουδέποτε έλαβε, αφού κηρύχθηκε έκπτωτος από τον διαγωνισμό, του οποίου τους όρους εγώ παρέβην. Η εν λόγω αιτίαση αποτελεί ένα ξεκάθαρο βιασμό της λογικής».
 • «Τόσο η νομιμότητα της διαδικασίας και των όρων του εν λόγω διαγωνισμού όσο και η νομιμότητα της ίδιας της συμμετοχής της εταιρείας του υιού του Χρ. Καλογρίτσα στον διαγωνισμό κρίθηκε και επικυρώθηκε δικαστικώς με σωρεία δικαστικών Αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας».
 • Πρακτικά, το μέχρι πού έφτανε η υποψηφιότητα κάθε συμμετέχοντος στον διαγωνισμό αποφασίστηκε από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας και από τους αυστηρότατους κανόνες για την καταβολή της α’ δόσης, τους οποίους εμείς είχαμε θεσπίσει.

5. Μέλη της οικογένειας Χούρι τα «White House» και «White Porscha»

Η Ν.Δ. έχει στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την πρότασή της για τη σύσταση της Προανακριτικής στις αναφορές των e-mail δύο ιδιωτών περί «White House» και «White Porscha». Η ερμηνεία πως πρόκειται για τον «Λευκό Οίκο της Ελλάδας» και «κάποιο ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος» είναι αυθαίρετη, όπως προκύπτει από τα e-mail που αντηλλάγησαν και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα αμέσως μετά. Όπως τονίζεται στο υπόμνημα Παππά:

 • «[…] Η ορθή μετάφραση της λέξης “House” στα ελληνικά είναι οικία, άλλως σπίτι, και όχι οίκος, αφού ο εν λόγω όρος πλέον χρησιμοποιείται για να καταδείξει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οικογένειες με παράδοση ή δυναστεία, εμβληματικά κτίρια και δη εξουσίας (λ.χ. Λευκός Οίκος των ΗΠΑ) κ.λπ. Η επιλογή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να μεταφράσουν την εν λόγω λέξη ως “οίκο” και όχι ως “οικία” προδήλως ούτε τυχαία είναι ούτε αποτελεί ασυνείδητη αστοχία τους, αλλά εντάσσεται στην οργανωμένη προσπάθειά τους να οικοδομήσουν επιχειρήματα και εντυπώσεις που μπορούν να στηρίξουν την εργολαβική κατασκευή της σε βάρος μου κατηγορίας».
 • «Η φράση “White House” […] είναι αυταπόδεικτο ότι χρησιμοποιείται για να καταδειχθεί ο Samer Khoury, βασικός μέτοχος και προέδρος της “CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL” […] και ο οποίος διαμένει σε μια λευκή οικία στην Κηφισιά, όπου ασκεί τη διοίκηση των εταιρειών του».
 • «Η φράση “White Porscha” […] πιθανότατα (σε βαθμό βεβαιότητας) αποτελεί το προσωνύμιο του αδελφού του Samer Khoury, Tawfiq Khoury, που αποτελεί το δεύτερο ιεραρχικά πρόσωπο του Ομίλου, το οποίο (προσωνύμιο) του έχει προσδοθεί πιθανόν εξαιτίας του υπερπολυτελούς σπορ αυτοκινήτου, λευκού χρώματος, μάρκας “Porsche”, που έχει στην κυριότητά του».
 • «Με τη λέξη “φίλοι” (και οι “λογαριασμοί τους”) αδιαμφισβήτητα νοούνται οι θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου Χούρυ».
 • «Η ως άνω απόδοση των φράσεων πλήρως επιβεβαιώνεται από την κοινή λογική, τα ίδια τα μηνύματα στα οποία οι επίμαχες φράσεις αναφέρονται, καθώς και τα γεγονότα τα οποία επισυνέβησαν».
 • «Την επόμενη ημέρα από την αποστολή των ανωτέρω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που αναφέρονται σε “White House”, “White Porscha” και “φίλους” δήθεν της κυβέρνησης “με τραπεζικούς λογαριασμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”, το επίμαχο ποσό των 3.000.000 ευρώ εμβάσθηκε από offshore εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Χούρυ στο λογαριασμό έτερης εταιρείας του εν λόγω Ομίλου στην Ισλαμική Τράπεζα του Άμπου Ντάμπι (“ABU DHABI ISLAMIC BANK”), και εν συνεχεία από εκεί, μέσω μιας αγγλικής τράπεζας, στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας “ΤΟΞΟΤΗΣ” στην “Attica Bank».
 • «Υπό το ανωτέρω είναι αδύνατον να νοούνται ως “White House” η κυβέρνηση, και κατ’ επέκταση εγώ, και ως “White Porscha” έτερο μέλος της κυβέρνησης».
 • «Από το από 27.08.2016 και ώρα 9:49 μ.μ. μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σαφώς προκύπτει η ταυτότητα των “White House” και “White Porscha”, αφού οι εν λόγω φράσεις χρησιμοποιούνται επεξηγηματικά στην προηγούμενη αρχική φράση της πρότασης “Top Bras”, όπερ είναι απολύτως ξεκάθαρο, αφού, εκτός της νοηματικής συνέχειας, μετά την εν λόγω φράση ακολουθούν κόμματα και ο σύνδεσμος “and” (“και”) … “and” (“και”) ..., ήτοι και ο ένας και ο άλλος».

Σε ό,τι αφορά τη λανθασμένη ή εσκεμμένη απόδοση του όρου «Top Bras» ως «επικεφαλής», στο υπόμνημα τονίζεται ότι το «bras» πρέπει να μεταφραστεί ως «αδερφοί» (ως σύντμηση του «brothers»).

Προανακριτική Παππά
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

6. Δεν ζητήθηκαν χρήματα από τρίτους

Το επιχείρημα της Ν.Δ. πως τα e-mail δήθεν αποκαλύπτουν ότι κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την οικογένεια Χούρι να εμβάσει 3 εκατ. σε εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα καταρρίπτεται από τα εξής, σύμφωνα με το υπόμνημα Παππά:

 • «[…] Οι εκπρόσωποι του Ομίλου Χούρι ουδαμού και ουδόλως ισχυρίζονται ότι τους ζητήθηκε από εμένα να καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό, αντιθέτως ρητώς, σαφώς και κατηγορηματικώς ισχυρίζονται ότι το επίμαχο ποσό των 3.000.000 ευρώ τούς ζητήθηκε από τον επιχειρηματία, Χρ. Καλογρίτσα, ενώ και ο εν λόγω επιχειρηματίας αλλά και ο υπ’ αυτού προταθείς και ενόρκως εξετασθείς μάρτυρας Κυρ. Τόμπρας, ρητώς αποδέχονται ότι η καταβολή του επίμαχου ποσού συμφωνήθηκε απευθείας μεταξύ των Σ. Χούρι και Χρ. Καλογρίτσα, καίτοι διαφωνούν για την αιτία καταβολής του, η οποία αποτελεί και την αιτία της μεταξύ τους αστικής αντιδικίας».
 • «Ακόμη και εάν ήθελε θεωρηθεί ότι ταυτίζομαι με το “White House”, τη “White Porscha” ή οποιαδήποτε άλλη φράση ή λέξη εφευρεθεί από τους πολιτικούς εμπνευστές αυτής της παρωδίας […] επ’ ουδενί λόγω δύναται να προκύψει ότι ακόμη και υπό την ανωτέρω ιδιότητά μου είμαι αυτός που “ζήτησε” το ποσό των 3.000.000 ευρώ από τους εκπροσώπους του Ομίλου Χούρι. Και αυτό γιατί:

i) Στα επίμαχα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το “White House” και η “White Porscha” δεν ζητούν την καταβολή του εν λόγω ποσού, αλλά καθορίζουν τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο της καταβολής του […]».

Κλείσιμο υπομνήματος

«Επειδή στην κρινόμενη περίπτωση οι σε βάρος μου κατηγορίες είναι καθ’ ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες, και διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική, σας καλώ να αποφασίσετε κατά συνείδηση σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον της Επιτροπής σας διαδικασία, και να μην προβείτε σε υλοποίηση αποφάσεων οι οποίες θα εκκινούν από πολιτικές σκοπιμότητες».

Πηγή: news2u.gr

Διαβάστε ολόκληρο το υπόμνημα παρακάτω

Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 1
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 2
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 3
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 4
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 5
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 6
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 7
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 8
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 9
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 10
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 11
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 12
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 13
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 14
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 15
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 16
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 17
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 18
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 19
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 20
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 21
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 22
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 23
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 24
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 25
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 26
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 27
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 28
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 29
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 30
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 31
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 32
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 33
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 34
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 35
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 36
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 37
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 38
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 39
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 40
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 41
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 42
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 43
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 44
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 45
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 46
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 47
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 1
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 2
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 3
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 4
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 5
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 6
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 7
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 8
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 9
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 10
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 11
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 12
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 13
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 14
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 15
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 16
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 17
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 18
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 19
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 20
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 21
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 22
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 23
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 24
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 25
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 26
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 27
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 28
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 29
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 30
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 31
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 32
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 33
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 34
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 35
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 36
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 37
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 38
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 39
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 40
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 41
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 42
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 43
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 44
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 45
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 46
Υπόμνημα Νίκου Παππά kede στην Προανακριτική 47

Περισσότερα σε Ειδήσεις