ΟΠΚΕ: «Ακριβή» απόσπαση 100 αστυνομικών για τρεις μήνες

Απόσπαση αστυνομικών από επαρχία για Αθήνα
EUROKINISSI

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να αποσπάσει 100 αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών για την ενίσχυση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αττικής.

Την ώρα που τα Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα συγχωνεύονται με υποστελεχωμένο προσωπικό, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της κοινωνίας, 100 αστυνομικοί από επαρχιακές πόλεις λαμβάνουν φύλλο πορείας για να μεταβούν στην Αττική ως ενίσχυση της Ομάδας ΟΠΚΕ, τις επόμενες ημέρες.

Τα έξοδα των αστυνομικών, τα οποία θα καλυφθούν με δαπάνες Δημοσίου, αποτέλεσαν δέλεαρ για το ένστολο προσωπικό το οποίο θα υπηρετήσει για διάστημα τριών μηνών στην Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έξοδα για το διάστημα αυτό υπολογίζεται πως θα αγγίξουν τα 372.000€.

Φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιθυμεί να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής μετά την έξαρση της εγκληματικότητας. Αν και μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα παραμένουν τα ουσιώδη κίνητρα, το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα παταχθεί η εγκληματικότητα, η οποία βρίσκεται στο ζενίθ σε διάστημα μόλις τριών μηνών.

Ένα ακόμη ερώτημα που προκύπτει είναι: Πόσους μάχιμους αστυνομικούς έχει στη διάθεσή της η Αττική; Είναι τόσο λίγοι που ολόκληρη πρωτεύουσα χρειάζεται ενισχύσεις από την επαρχία;

Η απόφαση αυτή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Μαρτυρίες αστυνομικών αναφέρουν πως η απόφαση αυτή είναι άδικη. Μάλιστα, διερωτώνται ποια η σκοπιμότητα πίσω από αυτή τη διαταγή, την ίδια ώρα που άλλοι αστυνομικοί καλούνται να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και να πατάξουν την εγκληματικότητα βάζοντας τη ζωή τους καθημερινά σε κίνδυνο με ξεχαρβαλωμένα -δίχως service- οχήματα και με ελλιπή εξοπλισμό. Επίσης, πάρα πολλές μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρίσκονται ακινητοποιημένες στους όρχους της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ο στόλος είναι γηρασμένος και δεν διατίθενται κονδύλια για καύσιμα.

Ίσως, με αυτή την ενέργεια επιχειρείται, πέρα από την εγκληματικότητα, να μειωθεί και το αίσθημα της εγκληματοφοβίας των πολιτών, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης… Αναμένουμε! 

Περισσότερα σε Ειδήσεις