Δ. Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Αιχμηρή δήλωση για τις αντικειμενικές αξίες

Ακίνητα
EUROKINISSI

 

 

Για έλλειψη διαλόγου κατηγόρησε την κυβέρνηση ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχετικά με την απόφασή της για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Χαρακτηριστικά, ο κ. Βρεττάκος δήλωσε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μέσα σε μια νύχτα χωρίς καμία συζήτηση και -πολύ περισσότερο- χωρίς ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, η αύξηση στη Δραπετσώνα ξεκινάει από 13,33% και φτάνει μέχρι 25% το τετραγωνικό μέτρο. Στο Κερατσίνι η αύξηση ξεκινάει από 15,8% και φτάνει στο 31,6%. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει αύξηση περίπου 20 φόρων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος μεταβίβασης ακινήτου, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), ο φόρος κληρονομιάς, ο φόρος γονικής παροχής κ.λπ. Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από 1ης/1/2022.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Για μια ακόμη θηλιά στον λαιμό μας, αλλά κυρίως των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας, κάνει λόγο ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με την υπόνοια ότι οι αυξήσεις-«φωτιά», που είναι ιδιαίτερα μεγάλες στις λαϊκές συνοικίες της Αττικής, θα οδηγήσουν και σε αύξηση των ενοικίων.

Ο κ. Βρεττάκος καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την άδικη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, τονίζοντας ότι για άλλη μια φορά επιλέγει να ρίξει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των αδυνάτων, δυσκολεύοντας τη ζωή μας περισσότερο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις