Κορονοϊός: Αλλαγές στη λειτουργία super markets και καταστημάτων τροφίμων

Αλλαγές βάσει νέας ΚΥΑ
EUROKINISSI

Νέα ΚΥΑ έρχεται στο προσκήνιο και αλλάζει τα δεδομένα στη λειτουργία των super markets, καταστημάτων τροφίμων και φούρνων. 

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, τα εν λόγω καταστήματα προβλέπεται να λειτουργούν από τις 07.30 έως και τις 22.30. Πέραν του ωραρίου, αλλαγές προβλέπονται και στα όρια πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός καταστήματος. 

Έτσι, με τα νέα δεδομένα που φέρνει η διάθεση των self tests και από τα καταστήματα αυτά, διατηρείται ο περιορισμός του ενός ατόμου για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος, ενώ δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή self test, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών  / ατμιστικών προϊόντων.

 Για τη λειτουργία των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας (shop in a shop) τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 4 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ. Επίσης προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 έως τις 21:00 ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις