Αγρότες: 'Ετοιμοι για μπλόκα από Λάρισα και Νάουσα

Έτοιμοι για μπλόκα σε Λάρισα και Νάουσα
EUROKINISSI

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν αγρότες από τη Λάρισα και τη Νάουσα. Κοινό τους αίτημα η άμεση αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν από τον τελευταίο παγετό παγετό.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις, τόσο στη Λάρισα, όσο και στη Νάουσα, σε κεντρικά σημεία των δύο πόλεων, όπου και αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν στο άμεσο μέλλον. 

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου – Λυγαριάς  σε σχετικό κάλεσμα επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «πέρασαν σχεδόν πάνω από δύο μήνες από τη στιγμή που ο παγετός κατέστρεψε όλες τις αγροτικές παραγωγές μας. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΛΓΑ έμειναν μόνο στα λόγια και σε φιέστες συμπόνιας. Ούτε οικονομική ενίσχυση δόθηκε στον οργανισμό αφού τα ταμειακά του διαθέσιμα μένουν μέχρι και σήμερα ίδια, ούτε ουσιαστική ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό. Δεν θα καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα να μας κοροϊδεύουν». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αγρότες της Νάουσας που είδαν τις καλλιέργειές τους να χάνονται, τη ζωή τους να γίνεται πιο δύσκολη αλλά ουδέποτε είδαν κάποια αποζημίωση. Στα λόγια έμειναν, αναφέρει Αγροτικός Σύλλογος Νάουας «Μαρίνος Αντύπας», «και οι υποσχέσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ ότι θα μας «αιφνιδίαζε ευχάριστα» με αποζημιώσεις και μάλιστα στο χρόνο που θα παραδίδαμε την παραγωγή μας. Αν και έχει λήξει η περίοδος της συγκομιδής σε πολλές καλλιέργειες με κεράσια, βερίκοκα, υπερπρώιμα ροδάκινα δεν είδαμε κανέναν «ευχάριστο αιφνιδιασμό».

Περισσότερα σε Ειδήσεις