Κύπρος: Εξελέγη η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής

Πρώτη γυναίκα πρόεδρος Κυπριακής Βουλής
CNN.gr

Ιστορική και ευτυχής στιγμή για τα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου, καθώς εξελέγη πανηγυρικά η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής. 

Πρόκειται για την 36χρονη Αννίτα Δημητρίου, η οποία εξελέγη με 25 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία. Με την ψήφο τους την τίμησαν ο ΔΗΣΥ, το ΕΛΑΜ και η ΔΗΠΑ.  Κατά την 1η ψηφοφορία υποψηφιότητα υπέβαλαν ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού και η αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, βουλευτής ΔΗΣΥ Λάρνακας και πρώην γραμματέας της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Κατά τη 2η ψηφοφορία αποσύρθηκε η υποψηφιότητα του Χρίστου Χρίστου από το ΕΛΑΜ.

Η νέα Πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη, στα 36 της χρόνια, να επιδείξει ένα πολυσχιδές έργο. Γεννήθηκε στους Τρούλλους στις 18 Οκτωβρίου 1985. Ομιλεί πέρα από την ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις στις διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Πριν την εκλογή της ως βουλευτής, παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Capital TV τα Σαββατοκύριακα και εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, ενώ συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορα οργανωμένα σύνολα. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Κυπριανού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις