Το πρώτο delivery μπουγάδας στην Αθήνα εν μέσω πανδημίας

bougada

Όταν ακούει κανείς τη λέξη delivery, τα πρώτα πράγματα που του έρχονται στο μυαλό του είναι, αναμφίβολα, φαγητό και καφές. Σίγουρα, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται μια τσάντα με καθαρά, μοσχομυριστά και καλοσιδερωμένα ρούχα στην πόρτα του. Κι όμως, στην εποχή του κορονοϊού ανέκυψαν λύσεις και υπηρεσίες που κανείς μας δεν είχε φανταστεί έως τώρα.

 

Του Δημήτρη Μπούρα

 

Μια από αυτές ήρθε από το Bougada Athens, ένα πρωτοποριακό καθαριστήριο που παραλαμβάνει τα ρούχα από το σπίτι του πελάτη, τα πλένει, τα στεγνώνει, τα σιδερώνει και τα παραδίδει στον χώρο του.

bougada

Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα γεννήθηκε λίγο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Και, όπως αποδείχθηκε εν τέλει, προσγειώθηκε την πιο κατάλληλη στιγμή.

bougada

«Η ιδέα υπήρχε ούτως ή άλλως και τη θέσαμε σε εφαρμογή πριν από ενάμιση χρόνο -ακριβώς πριν την πανδημία- όταν και ξεκίνησε η λειτουργία της επιχείρησης. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, delivery πραγματοποιούσαν περιορισμένα καταστήματα και μόνο για ειδικές περιπτώσεις, όπως για παπλώματα ή κοστούμια. Αλλά το Βougada Athens είναι το μοναδικό στο είδος του όσον αφορά τις παραδόσεις κατ’ οίκον μπουγάδων με τα καθημερινά ρούχα» λέει στο news2u.gr η ιδιοκτήτρια Παναγιώτα Γκίνη.

bougada

Εμπνευστής του πρωτότυπου εγχειρήματος ήταν ο γιος της, ο οποίος εντόπισε το συγκεκριμένο κενό στην αγορά όταν ο ίδιος έψαχνε να εξυπηρετηθεί με αυτόν τον τρόπο αλλά δεν έβρισκε κανένα καθαριστήριο που να προσφέρει τέτοιου είδους διευκολύνσεις.

«Έτυχε κάποια στιγμή να έχω έναν μεγάλο όγκο άπλυτων ρούχων και έψαχνα ένα κατάστημα που να εξυπηρετεί με τιμές κιλού. Αλλά όλοι χρέωναν με το τεμάχιο, οπότε μια σακούλα με ρούχα έβγαινε πολύ ακριβά. Επίσης, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία επιχείρηση που να παραλαμβάνει από τον χώρο του πελάτη έναν τέτοιο όγκο ρούχων, στην περίπτωση που δεν μπορούσε να τα μεταφέρει ο ίδιος στο καθαριστήριο. Η ιδέα, λοιπόν, ήταν να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, όπου θα πηγαίνουμε εμείς να παίρνουμε τα ρούχα, θα τα πλένουμε, θα τα σιδερώνουμε και θα τα επιστρέφουμε στον χώρο του πελάτη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και παράλληλα επιλέξαμε να χρεώνουμε οικονομικότερα, κοστολογώντας τα πλυμένα ρούχα με το κιλό και όχι ανά τεμάχιο. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, η μητέρα μου αναζητούσε εργασία και, από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην αγορά, προέκυψε αυτό το καθαριστήριο» εξηγεί ο Άρης Τουμπανάκης.

bougada

Βέβαια, η αρχή κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, αφού, με το που άνοιξε η επιχείρηση, ήρθε το πρώτο «σκληρό» lockdown την άνοιξη του 2020.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία όλο αυτό το διάστημα ήταν η πρώτη καραντίνα, επειδή ο κόσμος ήταν φοβισμένος και δεν κυκλοφορούσε» υπογραμμίζει η κ. Γκίνη.

«Αρχικά μας τρόμαξε αυτή η κατάσταση, γιατί μόλις είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα, οπότε δεν ξέραμε τι ακριβώς να περιμένουμε και κατά πόσο ήταν καλή η συγκυρία. Δεν μας γνώριζε ο κόσμος ακόμη τότε, οπότε ήταν κάπως δύσκολο. Αλλά σιγά-σιγά μας έμαθαν, είχαμε θετική αποδοχή με καλές κριτικές και όλο αυτό αναπτύχθηκε» τονίζει στο ίδιο μήκος κύματος ο Α. Τουμπανάκης.

bougada

Το καθαριστήριο, με έδρα το Παγκράτι (Φιλολάου 193), εξυπηρετεί κατά βάση τις γύρω περιοχές και τα πέριξ του κέντρου (Άγιος Δημήτριος, Βύρωνας, Δάφνη, Εξάρχεια, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Ιλίσια, Καισαριανή, Κολωνάκι, Κουκάκι, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη, Παγκράτι, Πετράλωνα, Σύνταγμα) με δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 15 ευρώ. Delivery πραγματοποιεί, ωστόσο, και στις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας κατόπιν συνεννόησης, με μια μικρή έξτρα χρέωση (3 ευρώ).

bougada

«Έχουμε παραγγελίες από Βούλα, Βουλιαγμένη, Μαρούσι και άλλες περιοχές που βρίσκονται αρκετά μακριά από τη γειτονιά μας» επισημαίνει η κ. Γκίνη και προσθέτει: «Μέχρι στιγμής πάνε καλά τα πράγματα. Ο κόσμος μάς στηρίζει και μας δείχνει εμπιστοσύνη. Προσπαθούμε κι εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον καθέναν και να τους εξυπηρετούμε όλους όσο πιο γρήγορα γίνεται, δεδομένου και του μεγάλου όγκου δουλειάς που έχουμε. Οι περισσότεροι, πάντως, προτιμούν το delivery παρά την παραλαβή από το κατάστημα. Αποτελεί τεράστια διευκόλυνση για αυτούς, μιας και ο χρόνος τους είναι πολύ περιορισμένος. Σε συνεννόηση μαζί μας, τα ρούχα φτάνουν στο σπίτι τους έτοιμα και καθαρά σε συγκεκριμένη ώρα και ημέρα που να τους βολεύει».

bougada

Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν για διάφορους λόγους να ασχοληθούν με το κομμάτι της καθαριότητας και περιποίησης του ιματισμού. Συνεπώς, το πρώτο delivery μπουγάδας στην Αθήνα έρχεται να τους λύσει τα χέρια.

bougada

«Εξυπηρετούμε αρκετές οικογένειες με παιδιά, στις οποίες αμφότεροι οι γονείς εργάζονται πολλές ώρες -ειδικά τώρα που αίρονται οι περιορισμοί και ξανανοίγουν οι δραστηριότητες-, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο για μπουγάδα και σιδέρωμα. Παράλληλα, δίνουμε λύσεις σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, περιπέτειες υγείας (τραυματισμένοι, χειρουργημένοι κ.λπ.) και άλλους που δεν είναι σε θέση να πλύνουν και να σιδερώσουν τα ρούχα τους ή έστω να έρθουν στο κατάστημά μας για να τα παραλάβουν. Και, απ’ ό,τι μας λένε, αισθάνονται τυχεροί που τους βγάζουμε από τη δύσκολη θέση» καταλήγει ο κ. Τουμπανάκης.

Πηγή: news2u.gr/

Περισσότερα σε Ειδήσεις