Συνέδριο Γονιμότητας: Στα χαρακώματα Πατούλης-Δούρου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας

Πόλεμος Δούρου - Πατούλη για το Συνέδριου
TheFaq

Το αναβληθέν Συνέδριο για τη Γονιμότητα προκάλεσε πόλεμο και στην περιφέρεια Αττικής με τη Ρένα Δούρου να εγκαλεί τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την «προκλητική υποστήριξη του στο Συνέδριο της Ντροπής» και τον περιφερειάρχη να της καταλογίζει υποκριτική στάση και λαϊκισμό.

Με μια λάβρα ανακοίνωση η Δύναμη Ζωής επιτίθεται κατά του Γιώργου Πατούλη για τη στήριξη που παρείχε η Περιφέρεια στο «Συνέδριο της Ντροπής» όπως χαρακτηρίζει το ακυρωθέν τελικά 1ο συνέδριο για τη γονιμότητα, και παρά τη σταδιακή αποχώρηση της ΠτΔ και άλλων σημαινόντων προσώπων και φορέων από τους υποστηρικτές του. «Δυσάρεστη έκπληξη και πολλά ερωτήματα που όφειλε να έχει ήδη απαντήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, προκαλεί η επίσημη υποστήριξή της στο προκλητικά οπισθοδρομικό, ακροδεξιάς “κοπής” και εμπνεύσεως, συνέδριο της ντροπής, το “1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές”» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Δύναμης Ζωής. Σε ό,τι αφορά στα ερωτήματα, η παράταξη της Ρένας Δούρου ερωτά τον περιφερειάρχη «σε τι συνίσταται η “υποστήριξη” της Περιφέρειας Αττικής; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της “υποστήριξης” και συμμετοχής, εκθέτοντας θεσμικά την Περιφέρεια Αττικής; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Αττικής, εκτός από τον Περιφερειάρχη, και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών;» ενώ καλεί την Περιφέρεια Αττικής να στηρίξει την πρόταση της Δύναμης Ζωής για διοργάνωση συνεδρίου με αντικείμενο τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μείζον θέμα. «Προς το παρόν η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σιωπά. Προφανώς αναρωτιέται, όπως η εικονιζόμενη στο βίντεο της εκδήλωσης, “που έχει κάνει λάθος”....» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής δεν άργησε. Σε ανακοίνωση με τίτλο «ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στο δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού» σημειώνεται ότι η Περιφέρεια θεωρεί αυτονόητη τη στήριξη της σε πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ανάδειξη κι αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, όπως είναι το δημογραφικό πρόβλημα. «Ο ανεύθυνος λαϊκισμός που επιδεικνύει η παράταξη Δύναμη Ζωής με αφορμή τους λάθος χειρισμούς κάποιων ανθρώπων που αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα συνέδριο για τη γονιμότητα, δεν μπορεί να τους απαλλάξει από τη μεγάλη πολιτική ευθύνη που έχουν για το γεγονός ότι στήριζαν μια κυβέρνηση που πήρε μια σειρά από οικονομικά μέτρα, που εξόντωναν την μέση ελληνική οικογένεια. Μέτρα όπως η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, η αύξηση του ΦΠΑ για βασικά καταναλωτικά αγαθά, κλπ.» για να καταλήξει ότι «είναι οι τελευταίοι που νοιάζονται για την ουσία του δημογραφικού προβλήματος».

Κίνημα RenaDourouChallenge


Η πρώην περιφερειάρχης δεν περιορίστηκε στην αντιπαράθεση της με τον περιφερειάρχη για να δείξει την αντίθεση της στο επικοινωνιακό «τερατούργημα» για την προώθηση του συνεδρίου, που υποβαθμίζει τον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας. «Είμαι από το Αιγάλεω. Είμαι 47. Δεν έχω παιδιά» ήταν η ανάρτηση της στο twitter για να πάρει στη συνέχεια... φωτιά και να δημιουργηθεί το hastag RenaDourouChallenge, με εκατοντάδες γυναίκες να τοποθετούνται παρόμοια. 

Dourou challenge 1
TheFaq
Dourou challenge 2
TheFaq

Περισσότερα σε Ειδήσεις