ΠΝΟ - Απεργία: Διαμαρτυρίες επιβατών - «Μας είπαν ότι θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια»

apergia PNO
xamos.gr

Από νωρίς το πρωί έχουν μαζευτεί οι ναυτεργάτες στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά. Ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους από τις 5.30 το πρωί, ύστερα από το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία.

Την ίδια ώρα, η απεργία προκαλεί ταλαιπωρία στους πολίτες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και βλέπουν τα δρομολόγια που τους ενδιαφέρουν να μην πραγματοποιούνται, οπότε αναγκάζονται να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για άλλη ημερομηνία. Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, πολίτες δήλωσαν ότι δεν έλαβαν sms ούτε email από τις εταιρείες για τη σημερινή κατάσταση στο λιμάνι.

Μαζί με τους ναυτεργάτες, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται και μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία δεν επιτρέπουν την επιβίβαση στα πλοία. Μιλώντας στην κάμερα του Mega ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Θανάσης Αγγελάκης, είπε πως σε όλα τα λιμάνια είναι σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως όσα λέει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δεν ισχύουν και ότι θα υπάρξει εργοδοτική αυθαιρεσία.

Peiraias, apergia
newsbeast.gr


Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Οpen, πολίτες διαμαρτύρονται για την κατάσταση που διαμορφώνεται με την απεργία, αφού αρκετοί από αυτούς είχαν ενημερωθεί από τις εταιρείες πως τα πλοία θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους, κάτι που ωστόσο δεν γίνεται.

«Γνώριζαν πως δεν θα γίνουν δρομολόγια, αλλά μας ενημέρωσαν να έρθουμε εδώ. Να κάνουμε τι; Να ασκήσουμε πίεση στην απεργία; Δεν βρίσκω άλλο λόγο για να ταλαιπωρούμαστε» είπε χαρακτηριστικά μια κυρία που περίμενε στα εκδοτήρια.

Η απεργία που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ. απόφασης 544/2021).

Η ΑΔΕΔΥ, που είχε εξαιρέσει από την απεργία τους εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε επίσης πως, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν τελικά στάσεις εργασίας και όχι 24ωρη απεργία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις