ΕΚΔΔΑ: Παρουσία του ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη η πρώτη συνεδρίαση του νέου αναβαθμισμένου ΔΣ

ΕΚΔΔΑ
ΕΚΔΔΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί για την αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), προήδρευσε του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου το οποίο συνήλθε υπό τη νέα, αναβαθμισμένη σύνθεσή του, πλαισιωμένο από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς διεθνούς φήμης και διακεκριμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βορίδης ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. στην αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και όρισε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να εκπληρώσει τους υψηλούς εκπαιδευτικούς και επιμορφωτικούς στόχους που έχουν τεθεί από τον Υπουργό.

Ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι προωθούμενες αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό της θα συνδράμουν στην παραγωγή ανώτερων και ανώτατων στελεχών που θα ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις σύγχρονες διοικητικές απαιτήσεις και θα υπηρετήσουν με αίσθημα ευθύνης το δημόσιο καθήκον.

Μάκης Βορίδης
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Από την πλευρά τους τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την επιλογή του κ. Βορίδη να τους εμπιστευτεί το κρίσιμο έργο της αναμόρφωσης του Οργανισμού και δήλωσαν την προσήλωση τους στην επίτευξη των υψηλών εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών στόχων που έχει θέσει ο Υπουργός.

Η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτη ευχαρίστησε με την σειρά της τον Υπουργό, για την τιμητική παρουσία του στην  επίσημη έναρξη των εργασιών του νέου ΔΣ του οργανισμού. Αναφέρθηκε στην πλούσια επιστημονική δράση και το ερευνητικό έργο των καταξιωμένων ακαδημαϊκών που τιμούν με τη συμμετοχή τους το νέο αναβαθμισμένο ΔΣ που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο Υπουργός. Η κα Δραμαλιώτη δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη ανταπόκριση στις υψηλές προσδοκίες που έθεσε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Βασίλειος Έξαρχος, καλωσόρισε τα νέα μέλη του Δ.Σ. υπερθεματίζοντας κατά την τοποθέτησή του την δέσμευση που έχει αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του Υπουργού για τον ανώτατο εκπαιδευτικό φορέα του ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης έχει αναβαθμίσει περαιτέρω τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με την προσθήκη των παρακάτω μελών:

  • Ευστάθιος Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, κάτοχος έδρας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
  • Γιώργος Πολίτης, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Αθηνά Δημοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου.
  • Βασιλική Φακουκάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Νομικών Προσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας
Μάκης Βορίδης
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις