Γλυκά Νερά: Το χρονικό της τραγωδίας, οι αντιφάσεις του δολοφόνου

εγκλημα Γλυκα νερα
in.gr

Η αναπάντεχη τροπή που έλαβε η ιστορία της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά συγκλονίζει την Ελλάδα. Μια υπόθεση που ξεκίνησε ως άγρια δολοφονία από μια ομάδα ληστών που εισέβαλε στο σπίτι ενός νέου ζευγαριού με ένα βρέφος, χθες το βράδυ –με την ομολογία της δολοφονίας από τον σύζυγο της 20χρονης Καρολάιν– έλαβε ασύλληπτες διαστάσεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, διάφορα δημοσιεύματα, που μιλούσαν για κάποιες γκρίζες ζώνες στις καταθέσεις του 32χρονου συζύγου, μετέφεραν τις υποψίες των αστυνομικών αρχών.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Γιώργος Σόμπολος για την κατάθεση του 32χρονου χθες το βράδυ στον 11ο όροφο του κτιρίου της ΓΑΔΑ, ο πιλότος ανέφερε πως τσακώθηκαν για μια κοπέλα. Ήταν ένας ακόμη τσακωμός, ανάμεσα σε πολλούς άλλους τον τελευταίο καιρό. Κουβέντα στην κουβέντα, ήρθαν στα χέρια. Την έριξε στο κρεβάτι και με ένα μαξιλάρι τής έφραξε στόμα και μύτη πνίγοντάς την.

Εδώ, βέβαια, οι αστυνομικοί έχουν προβληματιστεί, γιατί η γυμνασμένη κοπέλα –που γνώριζε και πολεμική τέχνη– δεν αντέδρασε. Στη συνέχεια, ο 32χρονος ομολόγησε πως σκέφτηκε να στήσει ένα σκηνικό διάρρηξης για να δικαιολογήσει τον θάνατο της συζύγου του.

Η Καρολάιν δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
news2u.gr

Αναστάτωσε τα  κουτιά από τα παιδικά παιχνίδια, σε ένα εκ των οποίων υποτίθεται ότι είχε κρύψει τα λεφτά, ξεβίδωσε το παράθυρο του υπογείου, αφαίρεσε την κάρτα από την κάμερα του σπιτιού, βρήκε ένα ζευγάρι κορδόνια και ταινία και περίμενε.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 32χρονος, περίμενε να περάσουν οι ώρες. Σκεφτόταν διαρκώς τι άλλο έπρεπε να κάνει προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του. Περίμενε να ξημερώσει για να καλέσει –λίγο πριν από τις 05.00– την Αστυνομία και να καταγγείλει τη... δολοφονική επίθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 6.30 το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου, όταν κλήθηκε η Άμεση Δράση επί της οδού Παναγούλη 10, στα Γλυκά Νερά, από τον σύζυγο της Καρολάιν, ο οποίος με σπαστή φωνή, λόγω του ότι ήταν φιμωμένος με μονωτικές ταινίες, ζητούσε βοήθεια. Αμέσως μετά, και με τον ίδιο τρόπο, φέρεται ότι κάλεσε και τη γειτόνισσά του.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο σημείο εισήλθαν από το παραθυράκι της πίσω πλευράς, απ’ όπου φέρονταν να είχαν μπει οι ληστές, βρήκαν τον πιλότο δεμένο και φιμωμένο και την Καρολάιν νεκρή στο κρεβάτι της μπρούμυτα, με το μωράκι της να την ακουμπά και να τη σκουντάει στην πλάτη.

γλυκα νερα

Από τη νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε πως ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός. Αργότερα ο πιλότος κατέθεσε στους αστυνομικούς πως οι δράστες που εισέβαλαν στην οικία τους σκότωσαν τον σκύλο τους και τη γυναίκα του και τους λήστεψαν και ότι ήταν τρεις. Δύο ψηλοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ένας κοντός και εύσωμος, που φαινόταν να είναι ο αρχηγός. Δύο από αυτούς ήταν ένοπλοι και του ζήτησαν τα λεφτά.

Εκείνος υποστήριξε ότι τους υπέδειξε πού ήταν κρυμμένα τα χρήματα, ωστόσο συνέχισαν να ψάχνουν και κάποια στιγμή έπαψε να ακούει τις φωνές της συζύγου του, την οποία είχε ακινητοποιήσει, είχε γυρίσει μπρούμυτα ο φερόμενος αρχηγός και της κρατούσε το στόμα.

Έκτοτε, όσο και αν έψαξαν οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και του Κατά Ιδιοκτησίας, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ληστές, παρότι μέχρι και πολύ πρόσφατα έκαναν κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Έγκλημά Γλυκά νερά
in.gr

Η πρώτη κατάθεση του πιλότου

Όπως είχε πει στους αστυνομικούς ο 32χρονος, είχαν ανέβει με τη σύζυγο και το παιδί τους να κοιμηθούν στη σοφίτα. Δεν άκουσαν θορύβους από τη διάρρηξη ούτε το γάβγισμα του σκύλου και πετάχτηκαν πάνω όταν εμφανίστηκαν μπροστά τους οι τρεις ληστές. «Οι δύο ήταν σχετικά ψηλοί. Τους υπολογίζω γύρω στο 1,80, λεπτοί αλλά γυμνασμένοι. Ο τρίτος ήταν πιο κοντός. Λίγο πάνω από το 1,70 και πιο γεμάτος. Έμοιαζε να είναι ο αρχηγός. Φορούσαν, οι δύο πιο ψηλοί, full face μαύρες κουκούλες, κρατούσαν στο χέρι περίστροφο και ένα μαύρο πιστόλι και ο τρίτος μια μπαλακλάβα και δεν είχε όπλο. Μου είπε φωνάζοντας: “Πού είναι τα λεφτά, ρε;”».

«Θα σου σκοτώσω το παιδί αν δεν μου πεις πού είναι τα λεφτά»

«Του είπα αμέσως “θα σας πω, μη μας πειράξετε”, εξηγώντας ότι στο υπόγειο υπάρχουν κάποια παιχνίδια και στο κουτί της Monopoly υπάρχουν σχεδόν 10.000 ευρώ. Οι δύο άρχισαν να με δένουν με έναν σπάγκο. Τα χέρια και τα πόδια από τους καρπούς, σε εμβρυακή στάση. Μου πέρασαν μονωτική ταινία από τον λαιμό πολύ σφιχτά και ανέβαιναν προς τα πάνω. Μου έκλεισαν το στόμα, άφησαν τη μύτη και μου έκλεισαν και τα μάτια. Όμως, υπήρχε μια χαραμάδα που μπορούσα να δω. Φώναζαν και απειλούσαν την Καρολάιν, λέγοντας ότι θα σκοτώσουν το παιδί αν δεν τους πει πού έχουμε τα λεφτά. Δεν είχα οπτική επαφή, γιατί ήμουν γυρισμένος πλάτη κάτω στο πάτωμα και δεν έβλεπα αν απειλούσαν με τα όπλα» είχε περιγράψει στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ο νεαρός πιλότος ελικοπτέρων.

έγκλημα Γλυκα νερα
in.gr

Η μονωτική ταινία που του έσφιγγε τον λαιμό οδηγούσε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο σε λιποθυμικά επεισόδια. Όπως είχε πει, η έλλειψη οξυγόνου τον έκανε να χάνει τις αισθήσεις του ακόμη και για μισή ώρα και να μην έχει καθόλου αίσθηση του χρόνου.

«Προσπάθησα να καλέσω το 100, αλλά επειδή το έκανα με τη μύτη, πρέπει να πήρα και άλλα παρόμοια νούμερα. Τελικά κατάφερα να μιλήσω με την Αστυνομία και φώναζα "βοήθεια". Μου ζητούσαν να πω πού είμαι, αλλά επειδή είχα την ταινία στο στόμα, δεν ξέρω αν με κατάλαβαν. Αφού έκλεισε η γραμμή, κάλεσα από την επανάκληση τη γειτόνισσά μας. Και σ’ αυτήν φώναζα όσο μπορούσα "βοήθεια". Τελικά, μετά από περίπου 15-20 λεπτά άκουσα θόρυβο από κάτω, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, δεν ξέρω με ποιον τρόπο» είχε προσθέσει ο πιλότος.

Τα λόγια του είχαν σοκάρει όταν συνειδητοποίησε ότι η 20χρονη σύζυγός του ήταν νεκρή.

«Όταν σηκώθηκα, είδα τη γυναίκα μου μπρούμυτα στο κρεβάτι, ακίνητη. Τα χέρια της ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη της με κάποιο ρούχο και η κόρη μας ήταν δίπλα ξύπνια, αλλά δεν έκλαιγε. Αγκάλιασα τη γυναίκα μου και την κόρη μας κλαίγοντας και τότε ο αστυνομικός μού είπε: “Έχει φύγει, προσπάθησε να ηρεμήσεις”».

Αναπάντητα ερωτήματα

Ωστόσο, μετά από αυτή την κατάθεση άρχισαν να γεννιούνται ερωτήματα στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, και κυρίως για το πώς συνήλθε ο 32χρονος εφόσον είχε υποστεί υποξία, λόγω μη παροχής οξυγόνου. Σύμφωνα με ιατροδικαστές, για να συνέλθει θα έπρεπε να λάβει οξυγόνο, κάτι που δεν συνέβη. Αν είχε λιποθυμήσει για μεγάλο διάστημα, θα ήταν δύσκολο να συνέλθει. 

 Οι δηλώσεις του πιλότου στα ΜΜΕ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ επιχειρούσε να θολώσει ακόμη περισσότερο τα νερά, λέγοντας: «Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός των δολοφόνων της γυναίκας μου. Ναι, πιστεύω ότι οι έρευνες οδηγούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τεράστια έρευνα και τρέχουν κυριολεκτικά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, για να εξετάσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν μέρες να δουν το σπίτι τους. Αλλά και τα εγκληματολογικά εργαστήρια λειτουργούν με τον ίδιο, αμείωτο ρυθμό. Οι αναλυτές στα εγκληματολογικά δεν έχουν αφήσει το παραμικρό στοιχείο χωρίς αναλυτικό έλεγχο».

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις