Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπει το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να φτάσει σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου, η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής αναφορικά με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς καθώς και όλους όσοι εργάζονται σε Μονάδες Φροντίδας Υγείας. Η εισήγηση θα λάβει υπόψη της θέματα ηθικής και Συντάγματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πόρισμα της Επιτροπής θα απαιτεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Το ερώτημα που επιπλέον υπάρχει είναι αν θα γίνει κάτι αντίστοιχο και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα στους εκπαιδευτικούς. Οι τελικές αποφάσεις για το κατά πόσο και για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα ληφθούν από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΕΜΒΟΛΙΟ
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τι είχε πει ο πρωθυπουργός

Να σημειώσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανοίξει την κουβέντα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πριν από περίπου δέκα μέρες.

Αργότερα, μέσα στην ίδια μέρα, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το ιατρικό προσωπικό. Λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο Στέλιος Πέτσας είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα στους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι αυτή η κουβέντα δεν πρέπει να είναι ταμπού.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις