Έγκλημα - Γλυκά Νερά: Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα ο συζυγοκτόνος

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Πηγή: Instagram

Στον εισαγγελέα Αθηνών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 32χρονος πιλότος, ο οποίος, χθες Πέμπτη, ομολόγησε πως σκότωσε τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά, προσπαθώντας επί 37 ημέρες να «θολώσει» τις έρευνες και να οδηγήσει τις Αρχές σε ανύπαρκτους κακοποιούς. Ο κατηγορούμενος πιλότος μεταφέρθηκε χθες με κινηματογραφικό τρόπο από την Αλόννησο, όπου είχε πάει για να παρευρεθεί στο μνημόσυνο της συζύγου του, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, και συγκεκριμένα στον 11ο όροφο, όπου βρίσκεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Μόλις μία ώρα χρειάστηκαν οι αστυνομικοί ώστε ο κατηγορούμενος να ομολογήσει ότι αυτός έπνιξε με μαξιλάρι τη σύζυγό του και έστησε ένα σκηνικό δήθεν διάρρηξης. Επί 37 ημέρες απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών, χωρίς να δείξει τον παραμικρό ενδοιασμό. Ωστόσο, τα ευρήματα από το σπίτι των Γλυκών Νερών ήταν τέτοια που δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αστυνομικούς να πιστέψουν ότι είχε συμβεί κάτι διαφορετικό.

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news2u.gr, οι αστυνομικοί βασίστηκαν στα εξής στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης:

1) Κινητό τηλέφωνο: Οι αστυνομικοί εντόπισαν μηνύματα διαπληκτισμών με αναφορές σε τρίτα πρόσωπα και αναφορά φυγής της Καρολάιν από την οικογενειακή στέγη. Επίσης, στο κινητό του 32χρονου, ένα iphone, βρέθηκε εγκατεστημένη η εφαρμογή altitude (υψόμετρο). Το τηλέφωνο, τις επίμαχες ώρες της υποτιθέμενης ομηρίας, ανεβοκατέβηκε τρεις φορές από το υπόγειο στη σοφίτα, ενώ υποτίθεται ότι ήταν δεμένος. Το ίδιο κινητό ξεκλειδώθηκε συνολικά τέσσερις φορές την επίμαχη ώρα.

2) Κάμερα σπιτιού: Όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές αναλύσεις, η κάρτα αποθήκευσης αφαιρέθηκε περίπου τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονική επίθεση.

3) Το ηλεκτρονικό ρολόι της Καρολάιν: Ανάμεσα στις υπόλοιπες δυνατότητες, είχε και εφαρμογή καρδιακών παλμών. Αυτοί διακόπηκαν λίγο μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

4) Δεν υπήρχε παραβίαση στο σπίτι: Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν, υποτίθεται, οι δράστες ήταν ξεβιδωμένο από μέσα και ακουμπισμένο στο πάτωμα. Επίσης, υπήρχε φρέσκια πατημασιά στο περβάζι στο πίσω μέρος σπιτιού, την οποία έκανε με το δικό του παπούτσι.

Η Καρολάιν δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
news2u.gr

5) Το στήσιμο του χώρου της δήθεν διάρρηξης: Επί σχεδόν τέσσερις ώρες ο 32χρονος έκανε βόλτες, αναστατώνοντας ράφια, κουτιά (μέσα σε ένα υποτίθεται ότι είχε τα λεφτά που έκλεψαν οι διαρρήκτες).

6) Προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες: Ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε την περιγραφή των δραστών που είχαν μπει στο σπίτι συναδέλφου του πριν από τρία χρόνια. Έστησε και παρουσίασε στις Αρχές ένα αφήγημα ότι ίσως να είναι οι ίδιοι δράστες, για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

7) Η καταλυτική κατάθεση της ψυχολόγου: Η μαρτυρία της συμβούλου ψυχικής υγείας που παρακολουθούσε την Καρολάιν επιβεβαίωσε τις υποψίες της Αστυνομίας ότι το οικογενειακό περιβάλλον στο σπίτι των Γλυκών Νερών ήταν «τοξικό». Επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς τον φόβο που ζούσε η Καρολάιν αλλά και την ύπαρξη τρίτων προσώπων στη σχέση του ζευγαριού, κάτι που δεν μπορούσε πλέον η 20χρονη να αποδεχτεί.

Τέλος, η έκθεση θανάτου του ιατροδικαστή συνάδει με το ηλεκτρονικό ρολόι της Καρολάιν ως προς την ώρα θανάτου.

Τι υποστήριξε ο 32χρονος

Ο κατηγορούμενος μιλώντας στους αστυνομικούς της Ασφάλειας επέμεινε πως ήταν η κακιά στιγμή. Όλα συνέβησαν έπειτα από έναν διαπληκτισμό, κάτι που, ωστόσο, δεν δείχνει να έχει βάση, μιας και είχε φροντίσει να αφαιρέσει τη μνήμη αποθήκευσης από την κάμερα. Το «κερασάκι» στον τελευταίο τους διαπληκτισμό ήταν η απόφαση της 20χρονης να φύγει από το σπίτι, γεγονός που δεν δέχτηκε ποτέ ο 32χρονος και προχώρησε στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις