Αγίου Πνεύματος: Το ωράριο για σούπερ μάρκετ, καταστήματα και τράπεζες

Σούπερ μάρκετ ωράριο
EUROKINISSI

Το τριήμερο που περίμεναν πολλοί για να ξεκουραστούν ή να πάνε μια εκδρομή έχει φτάσει, ωστόσο η Δευτέρα 21η Ιουνίου δεν είναι επίσημη αργία για όλους τους εργαζομένους. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, σούπερ μάρκετ και καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο οι τράπεζες θα είναι κλειστές. Επίσης, τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά του Αγίου Πνεύματος.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ θα είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες. Υπενθυμίζεται πως από τις 14 μέχρι τις 21 Ιουνίου ισχύουν νέα δεδομένα, καθώς τέθηκε σε ισχύ η ΚΥΑ.

Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα σε όλα τα καταστήματα τροφίμων, δηλαδή σούπερ μάρκετ, φούρνους κ.λπ., να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί έως 11:30 το βράδυ.

Για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, ισχύει ό,τι ορίζει κάθε ιδιωτική επιχείρηση σε διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, εφόσον την ημέρα αυτή δεν εργαστούν, δεν θα έχουν καμία μείωση στον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Προσοχή, οι τράπεζες θα είναι κλειστές, ενώ τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα λειτουργήσουν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις