Πετράλωνα - βιασμός καθαρίστριας: Συγκλονίζει η μαρτυρία γείτονα για το συμβάν

Πετράλωνα βιασμός καθαρίστριας
Eurokinissi

Εννιά εφιαλτικές ώρες στα χέρια ενός 35χρονου έζησε η 51χρονη Αλβανίδα καθαρίστρια στα Πετράλωνα χθες Σάββατο, όταν ο Βούλγαρος δράστης, που αναζητείται για συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου, την έβαλε βίαια στο διαμέρισμά του και τη βίαζε επανειλημμένως, μέχρι τη στιγμή που η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει και να ζητήσει βοήθεια.

Εις βάρος του Βούλγαρου σχηματίστηκε σήμερα το πρωί δικογραφία για παράνομη κατακράτηση και βιασμό, όμως, παρά τις αναζητήσεις, ο 35χρονος δεν έχει ακόμα εντοπιστεί για να συλληφθεί.

Η άτυχη γυναίκα, όπως κατήγγειλε, είχε πάει στην πολυκατοικία της οδού Συμμαχιδών 11 να καθαρίσει και δέχθηκε την επίθεση του δράστη στις 8 το πρωί. Βρισκόταν και καθάριζε στο ισόγειο όταν ο Βούλγαρος βγήκε από το επίσης ισόγειο διαμέρισμα όπου μένει, την τράβηξε μέσα σε αυτό και στη συνέχεια τη βίαζε ως τις 5 το απόγευμα, όπου βγήκε από την μπαλκονόπορτα και άρχισε να καλεί για βοήθεια.

Περίοικοι κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες αρχικά απέκλεισαν την περιοχή, και ακολούθως, όταν εκδόθηκε εισαγγελικό ένταλμα έρευνας και με παρουσία δικαστικού λειτουργού, εισέβαλαν με ομάδα της ΕΚΑΜ στο διαμέρισμα, όπου δεν εντόπισαν κανέναν, αφού ο Βούλγαρος ένοικος είχε καταφέρει να διαφύγει. Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τη γυναίκα και την πήγε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν το συμβάν έγινε γνωστό άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας indymedia, εξέδωσαν κάλεσμα συμπαράστασης προς τη γυναίκα, με αποτέλεσμα στις 7:30 το απόγευμα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από περίπου εκατό άτομα και κατοίκους της περιοχής, στη συμβολή των οδών Κειριαδών και Συμμαχιδών, με κυρίαρχο σύνθημα «Καμία μόνη». Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία ως την πλατεία Μερκούρη, όπου διαλύθηκαν.

Η μαρτυρία γείτονα

Ο Κώστας Καψής, ο οποίος μένει στην ίδια πολυκατοικία (μερικούς ορόφους πιο πάνω) στα Πετράλωνα στην οποία συνέβη το σοκαριστικό αυτό περιστατικό, περιέγραψε στο newsit τα εξής:

Κώστας Καψής Πετράλωνα
newsit

«Αυτός (σ.σ.: ο φερόμενος ως δράστης) είναι ένας ψηλός και λεπτός άντρας, ανάμεσα 25 με 30 ετών. Όσες φορές τον έχω δει, είναι πάντα απόμακρος, δεν ανταλλάσσει εύκολα καλημέρα.

Έζησα το δράμα της γυναίκας αυτής χωρίς καλά-καλά να το γνωρίζω. Γύρω στις 12.00 με 12.30 άκουσα ένα τσίριγμα, όχι ακριβώς φωνή, αλλά τσίριγμα. Ανοίγω την πόρτα να δω τι γίνεται, και την είχε ανοίξει και ο απέναντί μου για να δει κι αυτός τι γίνεται. Του λέω “κάτι τρέχει στο ισόγειο”, μου απαντά αυτός “τίποτα, τίποτα δεν θα ’ναι”.

Εμένα όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά και ύστερα από ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά κατεβαίνω κάτω. Μέσα στο ασανσέρ βλέπω τον κουβά της καθαρίστριας παρατημένο. Ξανακατεβαίνω μετά από μία ώρα, εκεί ο κουβάς, μέσα στο ασανσέρ.

Φαίνεται ότι ο τύπος είχε αρπάξει τη γυναικούλα αυτή -γύρω στα 50 με 60- από τον ανελκυστήρα μέσα. Το διαμέρισμά του από την πόρτα του ασανσέρ δεν απέχει ούτε ένα μέτρο. Σε εκείνη τη φάση πιστεύω ότι ακούστηκε το τσίριγμα της κακόμοιρης της γυναίκας όταν την έβαλε μέσα».

«Πέντε ώρες την κρατούσε όμηρο»

«Πέντε ώρες την κράτησε όμηρο. Όταν απελευθερώθηκε και κάθισε στη σκάλα ήταν ένα ράκος. Εγώ την είδα γύρω στις 5 παρά το απόγευμα, ήταν γεμάτη μώλωπες στο πρόσωπο, παραμορφωμένη, αγνώριστη… Ούτε λέξη δεν μπορούσε να αρθρώσει, αλλά ψέλλισε ότι δεν τη βίασε μόνο μία φορά, αλλά παραπάνω.

Η Αστυνομία ήρθε μετά από μισή ώρα, στις 17.30. Έμεινε μέχρι τις 21.30 και έμειναν σε επιφυλακή στον ακάλυπτο δύο αστυνομικοί μήπως και διέφευγε ο δράστης από εκεί.

Εμείς βέβαια πιστεύουμε ότι έφυγε τρέχοντας αυτός μόλις την πέταξε έξω στη σκάλα. Κανείς δεν ξέρει αν ήταν μόνος του. Ρώτησα εγώ τη γειτόνισσα που μένει απέναντί του “Εσύ δεν άκουσες τόσες ώρες κάτι;” Και μου απάντησε: “Κάτι άκουγα, αλλά επειδή αυτός συνέχεια μάλωνε τη μάνα του, νόμιζα ότι συνέβαινε το ίδιο κι αυτή τη φορά”».

«Συμπεριφορά Ελληναρά»

«Μιλάμε πάντως για το μεροκάματο του τρόμου. Μία φορά την εβδομάδα ερχόταν η κυρία και μας καθάριζε σκάλα και ασανσέρ για μια με δύο ώρες κάθε φορά. Μόλις 5 ευρώ την ώρα έπαιρνε. Ντροπή είναι όλα αυτά. Και να σημειώσω ότι δεν ξέρω την εθνικότητα του δράστη, όπως πολλοί ψάχνουν να μάθουν ποια είναι αυτή, αλλά ούτε και με ενδιαφέρει να μάθω ποια είναι. Είδαμε και τον δικό μας, τον πιλότο. Συμπεριφορά Ελληναρά είναι αυτή που είχε, αυτό είναι το βέβαιο».

Δείτε παρακάτω τα σημειώματα έξω από το σπίτι του φερόμενου ως δράστη.

Πηγή: newsit

Πετράλωνα βιασμός καθαρίστριας
Πετράλωνα βιασμός καθαρίστριας
Πετράλωνα βιασμός καθαρίστριας
Πετράλωνα βιασμός καθαρίστριας
Πετράλωνα βιασμός καθαρίστριας
newsit
Πετράλωνα βιασμός καθαρίστριας
newsit
Πετράλωνα βιασμός καθαρίστριας
newsit
Πετράλωνα βιασμός καθαρίστριας
newsit

Περισσότερα σε Ειδήσεις