Γηροκομεία - Μιχαηλίδου: Λάθος η διατύπωσή μου για απολύσεις ανεμβολίαστων

Δόμνα Μιχαηλίδου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σε ανασκευή των πρωινών της δηλώσεων προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, όταν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN το πρωί της Τετάρτης, αναφέρθηκε σε απολύσεις.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση», διευκρινίζει, με ανακοίνωσή της, η υφυπουργός Εργασίας.

Η δήλωση της είναι η ακόλουθη:

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Η πρώτη δήλωση για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Υπενθυμίζουμε πως η κ. Μιχαηλίδου το πρωί, είχε δηλώσει: «Αυτό που σχεδιάζουμε τώρα (είναι) αυτή η άδεια άνευ αποδοχών να έχει ένα ‘’ταβάνι’’ -λέμε τώρα ενός μηνά, και μετά ο εργοδότης να μπορεί να πει, μετά από έναν μήνα που ο εργαζόμενος στη δομή μου δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ικανός να προστατεύσει τους ωφελούμενούς μου. Άρα, μετά από αυτό τον ένα μήνα -ξαναλέω δεν έχουμε καθορίσει το χρονικό περιθώριο, να μπορεί να απολυθεί αυτός ο άνθρωπος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις